http://www.grundig.com.tr/
http://ruhundoysun.com/
İleriye gidebilmek için ya da bugün sağlam yaşayabilmek için doğru temellerle başlamak gerekiyor. Söylemlerde hep klasik mutfaktan bahsedilir. Dünyada da temel mutfak bilgileri öğretildiği zaman bir sebepten hep klasik Fransız mutfağı öğretilir. Zamanında notlar tutulmuş, her şey kayıt altına alınmış. Bir geleneği, bir kültürü bir adım öteye götürmek için birinci kural bu. Ama neden bugün Japonya’da, Hindistan’da ya da Türkiye’de bir aşçılık okulunda önce klasik Fransız mutfağı öğretilir ve neden bu mutfak temel olarak kabul edilir? Beş ana sos olarak tanımlanan soslar bizim kültürümüze yok esasında. Temeli olmayan bir binayı inşa edemiyorsak, geçmişine, temellerine, köklerine bakmadan bugünü yarına taşıyamayız.
Bugünlerde “Yeni Anadolu Mutfağı” kavramı gündemde. Geçmişten öğrendiklerimiz ya da geçmişte kullanılan malzemeler ile daha yenilikçi yemekler yapıyoruz. Ancak temeline baktığımızda geçmişimizde amcalarımızdan, teyzelerimizden öğrendiklerimiz olmasa zaten bugün hiçbir şey yapamazdık. “Yeni” kelimesini dahi kullanamazdık. Hiçbir şeyin üstüne kurgulamadığımız zaman, havada kalan ve her an düşebilecek bir hikâye yaratırız.
Esasında yapmamız gereken geleneksel mutfaklarımızı ön plana çıkarmak. Geleneksel yemeklerin unutulmamasına gayret etmek. Çünkü geleneksel olan aslında daha basit. O basitlikten keyif almak daha kolay. Basit malzemelerle yapılan yemeklere lezzet katmak da başlı başına ayrı bir ustalıktır. Eğer ustaysanız, basit malzemeleri lezzetli hâle getirebilirsiniz. Bütün lezzetli yemekler, Anadolu’nun lezzetli yemekleri fakir mutfaklardan doğmuştur. Çünkü fakir mutfakları yöneten kadınlar, ellerindeki kısıtlı malzemeyle ne yapacaklarını şaşırırlar. Onun için de durmadan kafa yorar ve o malzemelerle o kadar çeşitli, o kadar güzel, o kadar lezzetli yemekler yapar ki; şaşırırsınız. Temeli yok ettiğimiz an, zaten yarını yok ediyoruz. Geçmiş ile geleceğin kültürünün dengeli gidebiliyor olması lazım.
Yemek tüm toplumlarda birleştirici bir güce sahip. Yemek yerken sohbet ediyoruz, günümüzün nasıl geçtiğini anlatıyoruz, geçmişi paylaşıyoruz. Dedeler gençlere hikayeler anlatıyor. Temellerimizi ve kendi köklerimizi bulmanın ve sorgulamanın yollarından biri de o sofralar oluyor.
Doğanın tüm saflığı ve mucizeleri ile insanların ihtiyaçlarına yetecek kadarını karşıladığını biliyoruz. Bu yüzden, doğaya hak ettiği özeni, üzerinde yaşayan insanlara hak ettikleri yaşam kalitesini verebilmek için kaynaklarımıza saygı duyuyoruz.
Yarını unutmadan anı yaşamayı, hayatın bize sunduklarının tadına varmayı önemsiyoruz.
Ruhun Doysun projesi, daha rafine ve kaliteli yaşam için bir yolculuk.
Grundig olarak biz, seni içinde özen ve farkındalığın olduğu, doğayla bağ kurduğumuz, geri dönüşümü alışkanlık haline getirdiğimiz, bilinçli tükettiğimiz, soframızdaki yemeğin nereden geldiğini ve nereye gittiğini bildiğimiz bu deneyimi bizimle paylaşmaya davet ediyoruz.
🌐 Websitemizi Takip Edin! 👉https://www.ruhundoysun.com
🌐 Instagram'da Takip Edin! 👉 / ruhundoysun
🌐 Facebook’ta Takip Edin! 👉 / ruhundoysun
🌐 Linkedin’de Takip Edin! 👉 / gru. .
🌐 Twitter’da Takip Edin! 👉 / ruhundoysun
Künye
Reklamveren: Grundig (Arçelik AŞ)
Reklamveren Yöneticisi: Handan Abdurrahmanoğlu
Pazarlama & Strateji Sorumlusu: Merve Hatipoğlu, Aybüke Altuğ
Proje Danışmanı: Cemre Narin
Sunucu / Şef: Mehmet Gürs
Ajans: 12 Yapım
Yaratıcı Ekip: Özgür Uysal, İlker Turan, Umut Albayrak, Can Yılmaz, Zafer Yılmaz
Müşteri İlişkileri Ekibi: Rıdvan Gürsel, Bilal Söğüt
Stratejik Planlama Ekibi: Zafer Yılmaz
Ajans Prodüktörü: Samet Hamiş
Prodüksiyon Şirketi: Norr Film
Yönetmen: Deniz Tarsus
Yapımcı: Oğuzhan Başoğlu / Özge Göksel
Müzik: Efe Yılmaz, Hakan Özlücan
Görüntü Yönetmeni: Cüneyt Karaahmetoğlu
Yönetmen Yardımcısı: Sedef Tokatlı
Kamera Ekibi: Melik Uslu, Serkan Özkan, Mert Özercan, Onur Özden, Gözde Yavuz, Cihan Baytur, Emrah Karakurum, Türker Yavaş, Tolga Şahin, Haydar Ay, Hasan Ersoy,
Ses Ekibi: Ses Servisi
Kurgu Ekibi: Burç Alataş, Hülya Delibaş, Gamze Türkkaynağı, Cüneyt Özboyacı, Burak Öztürk
Ses Miksaj: Efe Yılmaz, İbrahim Kahraman
Prodüksiyon Şefi: Emre Bezircioğlu ve Recep Aybey
Prodüksiyon Ekibi: Yağız Can Boylu, Batuhan Gürlek, Ali Dündar, Fatih Güney, Sedat Akıncı
Post Prodüksiyon Sorumlusu: Cemre Çobanlı
#BirYaşamBiçimi
Информация по комментариям в разработке