Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın - Nota Eşliğinde Karaoke (Ahenk:Kız Neyi)

Описание к видео Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın - Nota Eşliğinde Karaoke (Ahenk:Kız Neyi)

BİR KIZIL GONCAYA BENZER DUDAĞIN

Beste: Âmir Ateş
Güfte: Melek Hiç
Makam: Muhayyerkürdî
Usûl: Düyek
İcrâ: Hüseyin Bitmez - Ceyhun Çelik

Bir kızıl goncaya benzer dudağın
Açılan tek gülüsün sen bu bağın
Kurulur kalplere sevda otağın
Kim bilir hangi gönüldür durağın

Her gören göğsüme taksam seni der
Kimi âteş gibi yaktın beni der
Kimi billur bakışından söz eder
Kim bilir hangi gönüldür durağın

AMİR ATEŞ

1942 yılında İzmit'in Kandıra ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hafız Vehbi efendi, annesi Dürdane Hanım'dır. Hafız olan babasının etkisinde kalarak ve güzel olan sesi ile Kur'an okumak şevkiyle Hıfzı'nı tamamlayarak hafız oldu. 1956 yılın da İstanbul'a giderek Hacı Hafız Akkuş Efendi'den Kur'an dersleri almaya başladı.

Eğitimini dini yönde geliştiren bestekâr, İstanbul’da zamanının en değerli üstatlarından feyz almanın gayreti içinde olmuş Kemal Batanay, Sabahattin Volkan, Saadettin Kaynak gibi büyüklerin öğrencisi oldu.

1959 yılında belediye Mezarlıklar Müdürlüğüne memur olarak başladı. Aynı yılda Üsküdar Musiki Cemiyeti'nin çalışmalarına katıldı. Burada Emin Ongan'nın öğrencisi oldu iyi dostluklar yaşadı.

1964 yılında askerlik görevini tamamladı ve İstanbul'a döndü.

Beste çalışmalarına hemen aynı tarihlerde başladı ve Musikimizin sanat, dini, halk müziği ve saz eserleri gibi dallarında pek çok denemeler yaparak bugüne değin 700-800 civarında eser musikiye hediye etti.

İlk olarak sözleri Reha Güzey'e ait olan " Gönlüm özler kaybolan manalı mahzun çehreni "
isimli güfteyi Hüzzam makamında besteledi.

Üsküdar Musiki Cemiyeti’ndeki hocalığının yanı sıra; “Anadolu Yakası Telefon Baş Müdürlüğü”, “Türkiye Denizcilik İşletmeleri”, “İstanbul Ehli Kur”ân ve Mevlidhânlar-Derneği” Tasavvuf koroları gibi bir çok topluluktan başka Diyanet İşleri Başkanlığı seminer ye kurslarında da hocalık yaptı.

Gördüğü her güzelliği, duyduğu her duyguyu, denenmemiş birçok motifleri ele almak suretiyle; benzerliklerin de ötesinde, orijinal, yeniliklere önem verdi. Besteci olarak tanıdığımız Amir Ateş, Mevlidhân olarak da ününü duyurdu ve bu yönde de pek çok öğrenci yetiştirdi.

Hicaz makamında " Seni ben unutmak istemedim ki ", " Kaybolan yıldız gibi çıldıran yalnız gibi" Kürdîlihicazkâr makamında " Her güzel bağından bir gül seçerdi ", Muhayyer Kürdi makamında "Bir kızıl goncaya benzer dudağın ", Segah makamında " Ben seni unutmak için sevmedim " ve daha bir çok güzel şarkılarıyla musikimizdeki önemli yerini almıştır.

Üsküdar musiki cemiyetindeki hocalığının yanı sıra; Anadolu yakası telefon baş müdürlüğü, Türkiye denizcilik işletmeleri, İstanbul ehli Kurân ve mevlidhânlar derneği tasavvuf koroları gibi bir çok topluluktan başka diyanet işleri başkanlığı seminer ye kurslarında da hocalık yapmıştır. Bestekârımızın dini bestelerinden oluşan 5 kaset ve CD halindeki eserlerin ilki halkımızın beğenisine sunulmuştur. Daha pek çok yıllar dillerden düşmeyecek besteler yapmaya ve öğrenciler yetiştirmeye devam edecek bestekârımız, evli olup; Furkan adında bir oğlu ile Şevval adında bir kızı vardır.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке