Preventia si tratamentul sinuzitei

Описание к видео Preventia si tratamentul sinuzitei

Sinusurile sunt cavități osoase ale capului ce sunt tapetate de mucoasă, iar sinuzita este considerată o inflamație a mucoasei. Ca și în cazul altor afecțiuni ORL, sinuzita poate avea numeroase cauze, dar indiferent de cauză, sinuzita este o suprainfecție din cauza faptului că este o cavitate închisă care se aerează prin intermediul unui canal mic, în care bacteriile se pot înmulți cu ușurință. Dacă nasul și mucoasa nu sunt aerisite, încep să apară problemele și se suprainfectează secrețiile care se adună.
Nasul este locul prin care se aerisesc toate sinusurile, cu ajutorul desfundării și igienizării constante a acestuia. Dr. Oana Constantinescu, medic specialist ORL în cadrul Hyperclinicii MedLife Titan, spune că este foarte importantă atenția la expunerea la o serie de factori, precum diferențele de temperatură, apropierea excesivă de persoanele care strănută sau care se confruntă cu răceala.
Pacienții ajung la medic acuzând o serie de dureri în punctele sinusale, presiune în anumite zone de pe față, secreții colorate, febră. Se trece la examenul clinic, prin intermediul căruia se pot constata simptomele. În urma examenului clinic, medicul poate depista care este cauza simptomelor, clinic sau cu ajutorul fibroscopului.
Dr. Oana Constantinescu spune că și examene radiologice pot fi de mare ajutor în procesul de depistare a sinuzitei, apelându-se la o simplă ecografie sau la o tomografie de sinusuri. În primul rând examenul clinic ajută cel mai mult. Cele mai bune metode de tratament sunt reprezentate de aerisirea foarte bine a nasului de congestie, antiinflamatoare, antipiretice dacă pacientul se confruntă cu febră. Dacă este vorba despre o suprainfecție și nu de o simplă inflamație a mucoasei, Dr. Oana Constantinescu spune că este cazul ca pacientul să primească un tratament cu antibiotice deoarece numai prin intermediul lor se poate steriliza cavitatea nazală.
Tratamentele cu antibiotice pentru sinuzită sunt de lungă durată, acestea nefiind eficiente în tratamentele prescrise doar pentru câteva zile. Sterilizarea cavității necesită mai multe zile de tratament pentru a putea vedea rezultate. În acest caz, tratamentul cu antibiotice se poate întinde pe 7, 10 sau chiar 21 de zile. Sinuzitele care apar din cauza problemelor dentare sunt cele care au de cele mai multe ori o perioadă lungă de tratament, de până la 21 de zile.
Foarte multe persoane tinere nu își îngrijesc dantura, motiv pentru care ajung să se confrunte cu sinuzita, care are presupun administrarea unui tratament îndelungat. Există și cazuri de sinuzită cronică, ce recidivează și care au un strat mai vechi al inflamației mucoasei, în cazul cărora nu se pot face prea multe. Se poate interveni chirurgical pentru curățarea sinusurilor.
Constantinescu Oana, medic specialist ORL - https://medlife.ro/medic-constantines...
Specialitate - https://medlife.ro/orl

Комментарии

Информация по комментариям в разработке