Aan de voet van die mooie Wester - Johnny Jordaan en Willy Alberti - Amsterdam 750 jaar - Piano

Описание к видео Aan de voet van die mooie Wester - Johnny Jordaan en Willy Alberti - Amsterdam 750 jaar - Piano

Aan de voet van die mooie Wester - Piano en Voice
Zie volledige versie:    • Aan de voet van die mooie Wester - Jo...  
De Westertoren is verreweg de meest bezongen en beschreven kerktoren van Amsterdam, bijgenaamd 'de Lange Jan', 'de Ouwe Wester' of 'de Parel van de Jordaan'. De toren is ontworpen door stadsbouwmeester Hendrick de Keyser (1565-1621). De Keyser overleed een jaar na aanvang van de bouw.

Johnny Jordaan was the pseudonym for Johannes Hendricus van Musscher (7 February 1924 – 8 January 1989), a Dutch singer of popular music, in particular the genre known as levenslied, a Dutch variety of the French chanson. He was well known for his songs about tAan de voet van die mooie Wester - Johnny Jordaan en Willy Alberti
he city of Amsterdam, especially the Jordaan district (the genre dedicated to the neighborhood is known as the Jordaanlied), which he sang in a typical "hiccuping Mokum vibrato", "Mokum" being the Hebrew-derived nickname for the Amsterdam inner city area. In the 1950s, Johnny Jordaan rose almost instantly to the level of national celebrity and became the "uncrowned king of the Jordaanlied", and his hit song "Geef mij maar Amsterdam" is one of the songs Amsterdammers identify with most.

Willy Alberti (artiestennaam van Carel Verbrugge; Amsterdam, 14 oktober 1926 – aldaar, 18 februari 1985) was een Nederlands zanger uit de Amsterdamse Jordaan. Daarnaast trad hij op als acteur en televisiepresentator. Alberti wordt ver na zijn dood nog steeds herinnerd als een van de beste zangers die Nederland ooit voortbracht, die zowel het levenslied als opera zong.

Tegen de achtergrond van schrijnende armoede ontstond een geromantiseerd beeld van opgewekte solidariteit tussen de kinderrijke en kleinbehuisde Jordanese families. Die saamhorigheid spreekt ook uit de liederen in het Jordaanrepertoire, waarin men de grote liefde voor de buurt, Mokum en de Ouwe Wester bezingt. Daarnaast klinkt in het Jordanese lied vaak de liefde voor het Italiaanse belcanto door. In de 20e eeuw bracht de Jordaan vele muzikale talenten voort, zoals accordeonvirtuoos Johnny Meijer en zangers met een typisch 'Mokums' stemgeluid, zoals volkszangers Johnny Jordaan, zijn neef Willy Alberti, zanger/bassist Manke Nelis, zangeres Tante Leen en de zanger Koos Alberts. Aan de rand van de Jordaan bij de hoek van de Prinsengracht en de Elandsgracht staan op het Johnny Jordaanplein de bronzen standbeelden van Johnny Jordaan, Tante Leen, Johnny Meijer, Jan Froger samen met Mien (zijn vrouw) en Manke Nelis. Sinds 1975 wordt rond de Elandsgracht het jaarlijkse Jordaanfestival gehouden. De laatste jaren vindt dat plaats op de dan voor het busverkeer afgesloten Appeltjesmarkt.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке