گفته ها و ناگفته ها دربارۀ بیماری پادشاه فقید ایران در گفتگو با پروفسور : عباس صفویان

Описание к видео گفته ها و ناگفته ها دربارۀ بیماری پادشاه فقید ایران در گفتگو با پروفسور : عباس صفویان

نام برنامه : میزگردی با شما ( A Roundtable with You )
تاریخ پخش : ۲۲ مردادماه ۱۳۸۷ ( بخش فارسی صدای آمریکا )
موضوع : بیماری پادشاه فقید ایران ( محمدرضا شاه پهلوی )
میهمان : پروفسور عباس صفویان ، اجرا : احمدرضا بهارلو

در تحلیلهای سیاسی و جامعه‌شناختی تاریخ معاصر ، همواره از بیماری پادشاه فقید ایران ( محمدرضا شاه پهلوی ) بعنوان عاملی یاد میشود که شاید در رویکردها و تصمیمات حکومت در سنوات پایانی تأثیرگذار بوده است. برخی این موضع‌گیری را قابل استناد میدانند و برخی دیگر خیر. شادروان پروفسور عباس صفویان ( ۱۳۹۷ – ۱۳۰۸ ) پزشک معالج شاهنشاه بر این باور بودند که نوع بیماری و معالجاتی که در شرف انجام بود به هیچ وجه با فاکتورهای روحی و روانی در تداخل نبوده است که منجر به بروز واکنشهای رفتاری ناشی از آن گردد. ایشان شخصیت اعلی‌حضرت را بسیار معنوی و غیرمادی‌گرا توصیف میکنند و با توجه به برخورد تؤام با رأفت ( بیش از حد ) شاه نسبت به مخالفان و حتی تروریستهایی که قصد جانش را کرده بودند و نظر به مصاحبه‌های متعددی که پادشاه ایران از اعتقاد خود به پروردگار یکتا و پذیرش قضا و قدر الهی سخن گفته بودند و مهمتر از همه ، سالهای زیادی که روز و شبش را در راه خدمت به مردم و پیشرفت و بزرگی میهن صرف کرده بودند ( البته اگر همچنان خدمت به خلق عبادت محسوب شود! ) احتمالاً میتوان بر این مدعا گواه صادقی پیدا کرد ...

برعکس خمینی که لباس دین بر تن داشت و همچون کاتبان و فریسیان یهود در عصر مسیح ، تنها به دوام و قوام تفکر پوسیده و ضد بشری خود و بدعتی نامبارک بنام جمهوری اسلامی می‌اندیشید که دستاویز بسیاری از جنایتها و خونریزیهای جانشینانش در دورۀ کنونیست. بله « حفظ نظام » به هر قیمتی! نظامی که بنیانگذار حرامزاده‌اش ، حفظ و بقای آن را « اوجب واجبات » فتوا داد و تا به امروز مجوز ارتکاب هر نوع منکری از سوی حکومت ولایت فقیه با استناد به همین فتوا صادر میشود.

اگر به دین معتقد باشیم و در احکام بنیادی و اصلی ادیان نظری بیفکنیم متوجه خواهیم شد که فرامین الهی فردیت را مخاطب قرار میدهد نه جمعیت را. حتی در کهن‌ترین الواح صادره که همانا ده فرمان حضرت موسی است ، فردیت مخاطب قرار گرفته است که از بروز جلوه‌گریهای منکراتی بصورت دسته‌جمعی مشابه حکومت فاشیستی ناجمهوری نااسلامی جلوگیری شود. بعنوان مثال : قتل مکن ، دزدی مکن ، پدر و مادر خود را حرمت بدار ، زنا مکن ، خداوند یکتا را پرستش کن و ... یا در اسلام بطور کلی سه اصل وجود دارد : اعتقاد به یگانگی خدا ، اعتقاد به رسالت انبیاء و نهایتاً اعتقاد به جهان پس از مرگ ( روز قیامت ) که در شیعه اعتقاد به عدالت و جانشینان پیامبر نیز به این سه اصل افزوده شده است. حال شما خود قضاوت کنید که فتوای « حفظ نظام از اوجب واجبات است » در ذیل کدامین اصل از اصول ده‌گانۀ یهود یا اصول سه‌گانه و پنج‌گانۀ اسلام جای میگیرد!

در هر صورت بازنشر این ویدئو بهانه‌ایست که یاد کنیم از پادشاهی که نام و یادش هیچگاه از قلب و ذهن ایران‌دوستان و عاشقان این سرزمین محو نمیگردد و نیز گرامی بداریم یاد طبیبی را که هرچند محدودیتی برای فاش کردن اسرار پزشکی بیمارش نداشت اما تا لحظات آخر هم بر سوگند خویش وفادار ماند و ارائۀ جزئیات عریان را تنها بمنظور ثبت در تاریخ و با اجازۀ خاندان پادشاهی به انتشار کتابش پس از وفات موکول کرد که امیدواریم بزودی منتشر گردد.

0:00 - مقدمه و آغاز گفتگو
4:02 - پادشاه از چه زمانی و تا چه حد از بیماری خود آگاهی داشت؟
8:23 - آیا پادشاه نباید از همان آغاز همه چیز را بطور کامل دربارۀ بیماری خود میدانست؟
13:53 - مرتبت علمی و اخلاقی پزشکانی که در معالجۀ بیماری اعلی حضرت همکاری داشتند
14:50 - نقش دکتر کارل فلینگر پزشک اتریشی پادشاه و چگونگی انتخاب تیم پروفسور عباس صفویان
20:56 - علل توقف سیر معالجات و شدت یافتن بیماری که منجر به وفات پادشاه گردید
24:53 - چرا دکتر عباس صفویان در روزهای آخر نتوانست در کنار پادشاه بماند؟
33:18 - آیا شدت بیماری شاه روی تصمیم گیری های ایشان اثرگذار بود؟
36:10 - نام بیماری پادشاه فقید چه بود؟
47:38 - تلفن یکی از مزدوران بی ادب جمهوری اسلامی
52:37 - یکی از هموطنان تصورش از بیماری خونی را ایدز عنوان میکند!
54:14 - آیا پادشاه فقید بیمار شد یا بیمارش کردند؟
56:08 - شخصیت شاه فقید ایران در یک جمله از پروفسور عباس صفویان

Комментарии

Информация по комментариям в разработке