داستان کامل جنگ جهانی دوم : قسمت 3/4 - پل پیروزی متفقین

Описание к видео داستان کامل جنگ جهانی دوم : قسمت 3/4 - پل پیروزی متفقین

حمایت اختیاری از دیپ پادکست:
  / deeppodcastiran  

Instagram:   / deep.podcast  
Telegram Channel: Https://www.telegram.me/deeppodcast
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
چرا جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد؟
   • دقیقا چرا جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد؟  
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
جنگ جهانی دوم:
قسمت اول:
   • داستان کامل جنگ جهانی دوم : قسمت 1/4 ...  
قسمت دوم:
   • داستان کامل جنگ جهانی دوم : قسمت 2/4 ...  
قسمت سوم:
   • داستان کامل جنگ جهانی دوم : قسمت 3/4 ...  
قسمت چهارم:
   • داستان کامل جنگ جهانی دوم : قسمت 4/4 ...  
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
Music from #InAudio: https://inaudio.org/
“Sad Emotional Piano”

اشغال ایران
به دنبال حمله آلمان به شوروی انگلیس تصمیم گرفت از شوروی حمایت کنه. از طرفی آمریکا هم قرار بود به انگلیسی ها تجهیزات نظامی بده. انگلیسی ها از ایران خواستند تا خاکش رو در اختیار متفقین بزاره تا اونها بتونند از طریق ایران مهمات مورد نیاز رو به شوروی برسونند. ایران اعلام بیطرفی کرده بود و بخاطر همین رضاشاه اجازه این کار رو به انگلیسی ها نداد. احتمالا رضاشاه قلبا دوست داشت آلمان برنده جنگ بشه. سالها حضور و دخالت انگلیس و شوروی در ایران ایران چیزی جز تجزیه و فقر برای ایرانیان نداشت. از طرفی حضور مهندسان و کارشناسان آلمانی شدیدا داشت کشور رو پیشرفت میداد.
درنهایت وقتی مذاکره برای حضور متفقین در ایران راه به جایی نبرد، انگلیس و شوروی تصمیم گرفتند ایران رو اشغال کنند و راه رو برای ارسال تجهیزات از طریق خلیج فارس به دریای خزر باز کنند.
در 25 آگوست 1941 یا 3 شهریور 1320، نیروهای ارتش سرخ از شمال و انگلیسی ها از جنوب، از زمین و هوا به ایران حمله کردند. ارتش ضعیف ایران در اون دوران به هیچ عنوان امکان مقابله با دو ابرقدرت در شمال و جنوب رو نداشت. تا سه هفته بعد نیروهای شوروی و انگلیسی در قزوین به هم رسیدند. اونها رضاشاه رو مجبور به استعفا کردند و سلطنت رو به پسرش محمدرضاشاه دادند. با اشغال ایران، راه آهن سراسری جنوب به شمال ایران تبدیل به شاهراه اصلی پیروزی متفقین شد. کارخانه های اسلحه سازی آمریکا و انگلیس هر روز در حال تولید سلاح و تانک های جنگی بودند و همه اونها رو از طریق کوریدور ایران به شوروی میفرستادند.
اعلامیه ملل متحد
در یکم جولای 1942 چهار کشور آمریکا، انگلیس، شوروی و چین دور هم جمع شدند و اعلامیه ملل متحد رو امضا کردند. همین اعلامیه بعد از جنگ، مقدمه تشکیل سازمان ملل متحد شد. روز بعد 22 کشور دیگه هم اعلامیه رو امضا کردند و قرار شد این کشورها، همه منابع وتجهیزاتشون رو برای مقابله با نیروهای آلمانی، ایتالیایی و ژاپنی که بهشون Axis یا محور گفته میشد، اختصاص بدن.
1942
بعد از اعلام جنگ ژاپن به آمریکا، روزولت به صدهاهزار ژاپنی تباری که در غرب آمریکا زندگی میکردند بدبین شد. این ژاپنی ها نسل ها بود که در آمریکا زندگی میکردند و کاملا آمریکایی بودند. اون دستور داد همه این ژاپنی ها رو دستگیر کنند. بیزینس هاشون تعطیل شد، از همه اثر انگشت گرفتند. ژاپنی ها قرن ها بود که در کالیفرنیا زندگی میکردند. فرهنگشون کاملا آمریکایی بود. حتی 20 هزار ژاپنی در ارتش آمریکا خدمت میکردند. روزولت به اونها 48 ساعت زمان داد تا خودشون رو تسلیم کنند و به کمپ هایی در یوتا و کولورادو فرستاده شدند. چیزی که بهش Internment camp گفته میشد.
ادامه پیروزی های ژاپنی ها
در 10 فوریه ترس استرالیایی ها به واقعیت تبدیل شد. یک حمله هوایی قدرتمند از طرف ژاپنی ها به شمال استرالیا انجام گرفت. ژآپنی ها بند Darwin رو بمباران کردند و وارد گینه نو شدند. در تمام مناطقی که ژاپنی ها در آسیای شرقی تصاحب میکردند، مردم محلی اونها رو به چشم نجات دهنده میدیدند که قراره اونها رو از دست استعمارگران اروپایی نجات بدن. اونها فکر میکردند با رفتن اروپاییان، به یک کشور آزاد تبدیل میشن. اما خیلی زود فهمیدند که یک استعمارگر بی رحم تر کشورشون رو تصاحب کرده. در تمامی این نبرد ها آمریکایی ها و انگلیسی ها سعی میکردند ژاپنی ها رو عقب برونند اما در همه جبهه ها شکست میخوردند.
آمریکا یک بمباران در توکیو انجام داد اما فقط 50 نفر کشته شدند و خسارت، بسیار کم بود.

بمباران میراث فرهنگی
در 29 مارچ 1942 شهر کوچک لوبک Lubeck توسط نیروی هوایی انگلیس بمباران شد. این شهر موتورهای Uboat رو میساخت. از طرفی دیگه کلی میراث تاریخی و فرهنگی داشت. انگلیسی ها شهر رو با خاک یکسان کردند.
در تاریخ گفته میشه اگر نازی ها در یک چیز خوش نام بودند، اون علاقه شدیدشون به تاریخ، فرهنگ و معماری بوده. هیتلر وقتی شنید میراث فرهنگی کشورش بمبارون شده دستور به انتقام داد.
طنز تلخ ماجرا اینجاست. آلمان ها با استفاده از کتاب راهنمای توریست انگلیسی ها، آثار باستانی و فرهنگی انگلیس ها رو شناسایی کردند و همه رو بمبارون کردند.
نبرد استالینگراد
با فرا رسیدن بهار و تموم شدن سرما دوباره ماشین جنگی آلمان ها در شوروی فعال شد. استالین هم با کلی تجهیزاتی که از انگلیس و آمریکا و از طریق ایران بهش میرسید آماده دفاع بود. استالین فکر میکرد آلمان ها دوباره میخوان به موسکو حمله کنند. اما آلمان ها تصمیم گرفتند منطقه قفقاز رو تصرف کنند تا دسترسی شوروی به نفت و گاز قطع بشه. هدف اصلی گرفتن شهر استراتژیک استالین گراد بود. با گرفتن استالین گراد هم دسترسی شوروی به انرژی قطع مبشه، هم مسیر برای فتح موسکو باز میشه.
استالین اهمیت استالینگراد رو میدونست و تصمیم گرفت با تمام قوا از شهر دفاع کنه. هیتلر میدونست تنها دلیل مقاوت شوروی در برابر آلمان نازی فقط یک دلیل داشت و اون هم تجهیزاتی بود که از طریق آمریکا به شوروی میرفت. آلمان ها تصمیم گرفتند کشتی های آمریکایی در دریا رو منفجر کنند و در این کار بسیار خوب عمل کردند. Uboat های آلمانی بسیاری از کشتی های آمریکایی رو غرق کردند. فقط در یک حمله یک کشتی بزرگ آمریک

Комментарии

Информация по комментариям в разработке