فیه ما فیه - اثر مولانا جلال الدین محمد بلخی- فصل اول - راوی استاد بهروز رضوی

Описание к видео فیه ما فیه - اثر مولانا جلال الدین محمد بلخی- فصل اول - راوی استاد بهروز رضوی

فیه مافیه کتابی است عرفانی و حکمت‌آموز از مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، عارف و شاعر قرن هفتم. این کتاب مشتمل است بر گفته‌هایی از مولانا که در مناسبت‌های گوناگون در مجالس متعدد بیان کرده است. اغلب فصول آن پاسخ پرسشی است که از وی شده است و از همین روی نظم و ترتیب خاصی ندارد؛ اما به سبک مخصوص مولانا، مشحون است از حکایات و تمثیلات گوناگون برای تفهیم معانی. به همین‌روی فیه مافیه را می‌توان نموداری از حالات و مقالات مولانا در سرتاسر ملاقات با شمس دانست. ذکر این نکته ضروری است که این کتاب به قلم شخص مولانا نیست؛ بلکه حاصل یادداشت‌های فراهم آمده از شاگردان و مریدان مولاناست که سخنان او را روی کاغذ بازنویسی و تنظیم کرده‌اند.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
محمدحسین بُشرویه‌ای شناخته شده به نام بدیع‌الزمان فروزانفر (زادهٔ ۱۴ شهریور ۱۲۷۶ در بُشرویه - درگذشتهٔ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۹ در تهران)؛ ادیب، نویسنده، مترجم، سراینده و پژوهشگر ادبی ایرانی و مدرس دانشگاه برجسته در زمینه زبان و ادبیات فارسی بود. او یکی از مولوی‌پژوهان بزرگ امروزی بود و در این زمینه آثار ارزشمند گوناگونی را نگاشت. فروزانفر همچنین سال‌ها استاد کرسی‌دار ادبیات فارسی در دانشگاه تهران و نیز از کارمندان فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود.
جملهٔ بزرگانِ علم و ادب، فروزانفر را محقق و دانشمندی نستوه در عرصهٔ تحقیقات ادبی و عرفانی می‌دانند. او را به‌سبب دانش عمیق و پر مایه‌اش در زبان و ادبیات فارسی و عربی و احاطه‌ای که در حوزه‌های عرفان، منطق و حکمت داشت، «استاد استادان» لقب داده‌اند. نیز او را که عمری در راه مولاناپژوهی با مثنوی و دیگر آثار مولانا حشرونشر داشته، هم‌پایهٔ مصحح برجسته مثنوی «رینولد نیکلسون» سوئدی می‌دانند. آثار قلمی‌ استاد فروزانفر در حوزه مولوی‌شناسی هنوز از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرجع و مأخذ پژوهشگران کنونی است.

نام فروزان‌فر یادآور اثر ارزشمند «شرح مثنوی شریف» است که حاصل چهل سال تحقیق و پروهش راستین او در حوزه عرفان است.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке