آشنایی با انواع شوک و اقداماتی که باید درهنگام برخورد با مصدوم دچار شوک هموراژیک انجام بدیم!!

Описание к видео آشنایی با انواع شوک و اقداماتی که باید درهنگام برخورد با مصدوم دچار شوک هموراژیک انجام بدیم!!

طبقه بندی دقیق و تفیکیک شوک ها از همدیگه یکی از بزرگترین دغدغه های همه ما کادر درمانی ها در برهه ای از زمان بوده.
تو این ویدئو با انواع شوکها و اقدامات ضروری در رایج ترین نوع شوک یعنی هموراژیک اشنا میشیم و یادمیگیریم که مقوله شوک صرفا از دست داددن خون نیس بلکه حتی از دست دادن سایر مایعات بدن هم منجر به نوعی شوک میشه

➖➖➖➖➖➖➖➖
و چند نکته
_شوک هایپوولمیک مربوط میشه به حالتی هست که مصدوم حجم زیادی از خون و یا سایر مایعات بدن رو از دست داده باشه که اگر این مایع از دست رفته خون باشه،بهش شوک هموراژیک گفته میشه.
_درمورد میزان سرم مورد نیاز اینو بگم که ما بعد از اینکه با مصدومی با شوک هایپوولمیک برخورد کردیم نبض رادیالش رو چک میکنیم اگر نبض رادیال وجود داشت یعنی فشار سیستولیک مصدوم بالای۸۰_۹۰ میلی متر جیوه هست.ولی اگر نبض رادیال نداشت قطعا فشار سیستولیکش کمتر از این میزانه.از اونجایی که برای مصدومین ترومایی سرم تراپی بیش از حد و افزایش شدید و ناگهانی فشار سیستولیک اصلا توصیه نمیشه در شرایطی که فشار سیستولیک کمتر از۸۰_۹۰ میلی متر جیوه باشه سرم تراپی (زیاد) انجام میشه تا زمانی که نبض رادیال برگرده و به۸۰_۹۰ میلی متر جیوه برسه ولی اگر فشار سیستولیک بیشتر از این میزان باشه سرم kvo توصیه میشه. (kvo یعنی سرم تراپی صرفا در جهت باز نگه داشتن ورید kvo:keep vein open)
_مورد بعدی درمورد شوک کاردیوژنیک هست.در افرادی که حمله قلبی میشن ممکنه به دنبال این مشکل دچار شوک کاردیوژنیک بشن و نهایتا افت فشارخون رو تجربه کنن در این حالت ، درمان ، سرم تراپی مطلق نیس!!چون در این افراد قلب نارساست و توانایی پمپاژ نداره و مایعات زیاد مشکل رو دوچندان میکنه.
_و در نهایت بهترین اقدامی که برای تمامی شوکها موثره اینه که عاملی که موجب بروز شوک شده رو برطرف کنیم این عوامل از خونریزی گرفته تا سوختگی و اسهال و... رو شامل میشن.

➖➖➖➖➖➖➖➖
سابسکرایب چنل یادتون نره!

Комментарии

Информация по комментариям в разработке