#colesterol #vitamine #grasimi #uleidecocos #uleidemasline
Multa lume crede ca daca reducem grasimile din alimentatie, scadem colesterolul.
De fapt, in momentul in care scadem grasimile in dieta, de cele mai multe ori, crestem carbohidratii (paine, cartofi, orez, paste, eventual produce cu zahar), care duc la cresterea secretiei de insulina. Iar insulina, printre altele, creste absorbtia grasimilor, care, cat de putin ar fi in alimente, exista.
De aici rezulta prima concluzie: nu asociati niciodata carbohidratii cu grasimile!
In realitate, sursa principala de colesterol este propriul organism, pentru ca acesta zilnic sintetizeaza 3 grame de colesterol. Organismul are nevoie de colesterol, acesta fiind folosit in foarte multe moduri, de ex, peretii celulari sunt constituiti din colesterol, de asemenea foloseste la transportul vitaminelor A, D, E si K in sange, e nevoie de el in creier, e folosit pentru sinteza unor hormoni.
Singurele grasimi care nu trebuie consumate sunt uleiul de soia, grasimile hidrogenate (margarina), uleiul incins (cartofii prajiti, gogosile) si untura.
Sursa de grasimi trebuie sa fie alimentele cu grasimi sanatoase: uleiul de cocos, untul clarificat (ghee), avocado, nucile, carnea din animale hranite cu iarba, peste gras salbatic, uleiul de ficat de cod (uleiul de peste).
De aceea, pentru a scadea nivelul colesterolului se recomanda o dieta saraca in carbohidrati si bogata in grasimi sanatoase, care nu determina cresterea insulinei.
Incercati aceasta dieta timp de o luna si vedeti rezultatele!
________________________________________________________________________
Despre Doctor Cip
Doctor Cip, nascut in 1964, a absolvit Facultatea de medicina in 1989 si s-a specializat in oftalmologie, trecand examenul de specialitate in 1995.
Intre 1995 si 2000 a fost director de vanzari la o NOVO NORDISK, multinationala farmaceutica daneza, lider mondial in domeniul tratamentului diabetului.
A avut apoi o clinica oftalmologica, iar din 2010 nu mai profeseaza in domeniul medical.
Din perioada in care a lucrat la NOVO NORDISK a inceput sa intelega si sa studieze aspectele legate de conexiunile dintre alimentatie si sanatate.
In anul 2022 a decis sa isi dedice o mare parte din timp si efort activitatii de explicare pentru publicul larg a acestor aspecte dar si de prezentare a unor metode la indemana oricui, care servesc imbunatatirii starii de sanatate.
Aceste metode sunt complementare terapiilor indicate de medic si nu le inlocuiesc.
Информация по комментариям в разработке