بحثی درباره‌ی کتاب چپ و راست: اهمیت روانشناختی تمایزهای سیاسی | نسخه‌ی شنیداری | دکتر آذرخش مکری

Описание к видео بحثی درباره‌ی کتاب چپ و راست: اهمیت روانشناختی تمایزهای سیاسی | نسخه‌ی شنیداری | دکتر آذرخش مکری

همراهان عزیز به دلیل مشکل اینستاگرام در ضبط برنامه‌ی لایو فایل صوتی لایو امشب خدمت شما عزیزان تقدیم می‌گردد.

------------ توضیحات -----------
معرفی کتاب-"چپ و راست: اهمیت روانشناختی تمایزهای سیاسی" کتابی تامل برانگیز و تا حدی تخصصی است که جان جاست استاد روانشناسی اجتماعی دانشگاه نیویورک حدود سه سال پیش نوشته است. چرا برخی افراد شیفته گرایشات لیبرالی می شوند در حالیکه عده ایی سرسختانه محافظه کار می مانند؟ چه تفاوت های شخصیتی در باورمندان چپ در مقابل راستگرایان وجود دارد؟ چرا انسان هایی که مخالف سقط جنین هستند همزمان تا حد زیادی مخالف مهاجران، بیمه بیکاری، آزادی اقلیت های جنسی و طرفدار بازار آزاد می شوند؟
جاست به گروهی از روانشناسان سیاسی تعلق دارد که معتقدند گرایش به چپ یا راست یکی از بنیادی ترین تمایزهای بشری است و تنها ریشه در تحولات و دسته بندی های سیاسی معاصر ندارد بلکه برخاسته از تفاوت های سرشتی و روانشناختی انسان هاست. این دوگانه حتی قبل از نامگذاری در قالب چپ و راست یا لیبرال و محافظه کار به انحا مختلف وجود داشته است.
روان شناسان شخصیت معتقدند که یک دوگانه ریشه دار تکاملی در مغر یعنی میل به ثبات و گریز از ناپایداری در یک سو و میل به نوآوری و ملالت از یکنواختی در سوی دیگر بخش قابل توجه ایی از رفتار ما را رقم می زنند. بنابرین می توان تصور کرد که غلبه ولو اندک یکی از این حالات در افراد در کنار عوامل محیطی منجر به تجمع تدریجی و خود سازماندهی آنها حول محورهای خاص گردد.

جاست در تلفیق دیدگاه فوق، مدعی است دو گرایش ریشه دار ذاتی یا تکوینی ابتدایی در بشر یعنی میل به برابری در مقابل پذیرش نابرابری از یک سو و پایبندی به میراث در مقابل باز بودن به تغییر، زیر ساختی برای جذب به ایدئولوژی ها فراهم می کنند. بعبارت دیگر پذیرش یک ایدئولوژی فقط محصول تبلیغ آن، برهه تاریخی یا خاستگاه اقتصادی و موقعیتی انسان ها نیست بلکه گرایش های زیرین روانشناسی درتعامل با عناصر مذکور است که تعیین خواهد کرد ما در کدام سوی محور قرار گیریم.

اگر این دیدگاه صحت داشته باشد افرادی که گرایشات علنی یا سواد سیاسی نداشته و از دسته بندی های فوق بی اطلاع هستند نیز بصورت شهودی ولی منسجمی با یک ایدئولوژی همسو خواهند شد. جاست مدعی است که اینگونه است. همچنین این ادعا توضیح می دهد که چرا با مباحثه و گفتگو، تبلیغات یا آموزش براحتی نمی توان گرایشات سیاسی انسان ها را تغییر داد. آیا زیرساخت های تکاملی و سرشتی ما حتی به سوگیری حزبی امتداد می یابند؟ بنظر من سوال جدی است که نیاز به دقت و بحث دارد. برای شروع کار این کتاب را توصیه می کنم تا به دیدگاه مخالفان هم بپردازیم.

------------ منابع تکمیلی -----------

------------ پلتفرم‌های دیگر جهت دسترسی به مطالب ----------
Telegram: https://t.me/DrAzarakhshMokri
Instagram:   / azarakhshmokri  

دکتر آذرخش مکری
روانپزشک
روانپزشکی
#دکتر_آذرخش_مکری

Комментарии

Информация по комментариям в разработке