قرائتی / خطر توجیه گناه 1 خرداد 98

Описание к видео قرائتی / خطر توجیه گناه 1 خرداد 98

موضوع: خطر توجیه گناه
1- پاک بودن باطن و ظاهر
2- حفظ خود و خانواده از آسیب گناه
3- سه گروه جوان، در برخورد با گناه
4- خطر کوچک‌شمردن گناه
5- آسیب‌های افشاگری و ریختن آبروی دیگران
6- خطر ترک نهی از منکر در جامعه
7- توجیه گناه با آداب و رسوم نیاکان
8- کوتاه بودن عمر برای بازگشت و توبه

دانلود صوت برنامه:
http://gharaati.ir/pic/sound/darsha/9...

بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله رب العالمین، بعدد ما احاط به علمه
«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»
بحثمان جلساتی در مورد گناه و دوری از گناه، یعنی چند شبی در مورد گناه صحبت کردیم و چند شبی در مورد تقوا که دوری از گناه است. امشب می‌خواهم بگویم اینهایی که گناه می‌کنند چطور گناه خودشان را توجیه می‌کنند؟
پس موضوع بحثمان این است، عده‌ای که گناه می‌کنند چطور گناه خودشان را ماست مالی می‌کنند. توجیه می‌کنند، ده بیست مورد از توجیه‌ها را نوشتم برای شما بگویم.
1- پاک بودن باطن و ظاهر
1- می‌گوید: فلانی گناه می‌کند ولی قلبش پاک است. چون می‌گوییم: این باطنش خوب است، چون باطنش خوب است شما خیلی به گناهش گیر نده و بگذار گناه بکند. این باطنش خوب است. اگر این حرف را زد جوابش چیست؟ جوابش این است که قرآن هرجا می‌گوید: قلبت پاک باشد، می‌گوید: عملت هم درست باشد. «إِلَّا الَّذِينَ‏ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ: قاری: «إِلَّا الَّذِينَ‏ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ» (شعرا/227) آمنوا یعنی قلبش ایمان دارد، «عملوا الصالحات» یعنی عملش هم باید خوب باشد. شما اگر یک تخمه‌ای که پوستش خراب است، مغزش خوب است ولی پوستش خراب است را بکاری سبز نمی‌شود. پوستش خوب باشد و مغزش خراب باشد، باز هم سبز نمی‌شود. تخمه‌ای زیر خاک برود، سبز می‌شود که هم پوستش سالم باشد و هم مغزش. پوست خالی را بکاری سبز نمی‌شود، مغز خالی را هم بکاری سبز نمی‌شود. «آمنوا و عملوا الصالحات» این یک مورد.
2- گاهی می‌گویند، توجیه دوم، گاهی می‌گویند که اول جامعه را درست کنید. می‌گوییم: آقا این گناه است. می‌گوید: برو سیب زمینی را ارزان کن. برو میوه را ارزان کن، برو گوشت را ارزان کن و باقی کارها را درست کن. این حرف، حرف خوبی است باید همه را درست کرد اما حالا آن درست نشد، این هم درست نشود؟
2- حفظ خود و خانواده از آسیب گناه
قرآن یک آیه دارد می‌فرماید: «قُوا أَنْفُسَكُمْ‏ وَ أَهْلِيكُمْ ناراً» قاری: «قُوا أَنْفُسَكُمْ‏ وَ أَهْلِيكُمْ ناراً» (تحریم/6) خودتان و بچه‌هایتان را حفظ کنید، جامعه را هم باید حفظ کرد. حرف اینکه باید جامعه را اصلاح کرد درست، امر به معروف و نهی از منکر برای اصلاح جامعه است اما معنایش این نیست که حالا که جامعه فاسد است، ما هم گناه کنیم. گناه جامعه برای ما در قیامت جواب نیست، نمی‌توانیم روز قیامت بگوییم: بابا همه گناه می‌کردند، خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو! قرآن یک آیه دارد می‌گوید: بعضی‌ها وقتی در جهنم می‌افتند، بهشتی‌ها از اینها می‌پرسند: چطور جهنمی شدید؟ می‌گویند: چهار دلیل داشت یکی این است، «وَ كُنَّا نَخُوضُ‏ مَعَ الْخائِضِين‏» قاری: «وَ كُنَّا نَخُوضُ‏ و نَلعب»... حاج آقا: نه، «وَ كُنَّا نَخُوضُ‏ مَعَ الْخائِضِين‏». قاری: «وَ كُنَّا نَخُوضُ‏ مَعَ الْخائِضِين‏» (مدثر/45) یعنی هرطور زدند ما همانطور رقصیدیم. نان را به نرخ روز خوردیم. همه سوت کشیدند، ما هم سوت کشیدیم. همه کف می‌زدند ما هم کف زدیم. همه صلوات می‌فرستند، ما هم صلوات می‌فرستیم. ما خیلی از خودمان... مثل آب بودیم. آب شل است و در هر ظرفی شکل همان درمی‌آید. هوا شل است و در هر ظرفی شکل همان هوا درمی‌آید. انسان باید خودش مستقل باشد. ما سه رقم آدم داریم. ببینیم شما کدام هستید. بگذارید از روی قرآن بخوانم. سعی می‌کنم هرچه می‌گویم از روی قرآن بگویم، استدلال قرآنی دیگر شیعه و سنی ندارد، سند هم نمی‌خواهد و همه هم قبول دارند.
3- سه گروه جوان، در برخورد با گناه
سه رقم جوان در قرآن است. یک جوان‌هایی که شل هستند، دختر است، پسر است، بزرگ است، هرکس است شل است. یعنی مثل آب و هوا شل است، چیزهای شل در هر ظرفی شکل همان درمی‌آیند. آیه‌اش این است: «وَ كُنَّا نَخُوضُ‏ مَعَ الْخائِضِين‏» قاری: «وَ كُنَّا نَخُوضُ‏ مَعَ الْخائِضِين‏» این گروه اول هستند.
گروه دوم آدم‌هایی هستند خودشان را حفظ می‌کنند، در جامعه فاسد هم اگر باشند، در خانواده، محله، منطقه فاسد هم باشند خودشان را حفظ می‌کنند. اینها اصحاب کهف هستند که اینها «إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ» قاری: «إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْناهُمْ هُدىً» (کهف/13) چند جوانمرد در منطقه‌ای فاسد بودند، گفتند: ما در جامعه آب می‌شویم، برویم از شهر بیرون یک غاری پیدا کنیم، یک جایی پیدا کنیم در غار دینمان را حفظ کنیم. ما اینجا باشیم گناه می‌کنیم، بلند شویم برویم.این اصحاب کهف است که خدا تعریف می‌کند. بعضی‌ها جامعه را عوض می‌کنند که قرآن می‌گوید: «فَتًى يَذْكُرُهُمْ يُقالُ‏ لَهُ‏ إِبْراهِيمُ» قاری: «فَتًى يَذْكُرُهُمْ يُقالُ‏ لَهُ‏ إِبْراهِيمُ» (ابراهیم/60) یک جوانی بود به نام حضرت ابراهیم جامعه را عوض کرد. امام شاه را عوض کرد. ابراهیم، بت‌ها را شکست. پس سه تا آدم شدند. آدمی که در جامعه فاسد هضم می‌شود. 2- آدمی که در جامعه فاسد هضم نمی‌شود، خودش را حفظ می‌کند. 3- آدمی که جامعه را... کمک کنید، عوض می‌کند.
گروه دوم آدم‌هایی هستند خودشان را حفظ می‌کنند، در جامعه فاسد هم اگر باشند، در خانواده، محله، منطقه فاسد هم باشند خودشان را حفظ می‌کنند. اینها اصحاب کهف هستند که اینها «إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ» قاری: «إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْناهُمْ هُدىً» (کهف/13) چند جوانمرد در منطقه‌ای فاسد بودند، گفتند: ما در جامعه آب می‌شویم، برویم از شهر بیرون یک غاری پیدا کنیم، یک جایی پیدا کنیم در غار دینمان را حفظ کنیم. ما اینجا باشیم گناه می‌کنیم، بلند شویم برویم.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке