Cafeaua în DIABET: Bună sau Rea?

Описание к видео Cafeaua în DIABET: Bună sau Rea?

Afli dacă îți Crește Glicemia de la Cafea, legătura dintre Cofeină și Insulină și cum fiecare tip de diabet reacționează diferit la cafea.
îi cântăm Laurei ”La Mulți Ani!” 🥳😊

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm:    / pacientul20  

De ce ne Afectează Diabetul NERVII și OCHII:    • Probleme cu OCHII și NERVII. Cum ne a...  

Pentru o persoană sănătoasă, cofeina este un stimulent inofensiv: îi dă sistemului nervos nițică viteză, te face mai vigilent, îți îmbunătățește concentrarea și-ți alungă oboseala. Astea așa, ca efecte imediate. Apoi, vorbind despre cafea, polifenolii din ea ajută la prevenirea bolilor inflamatorii și reduce riscul de diabet de tip 2 (și nu numai de diabet, dar pentru noi el e subiectul predilect). Pe lângă polifenoli, cafeaua conține și antioxidanți, și magneziu mineral, și crom, iar un aport mai mare de magneziu a fost asociat cu rate mai mici de diabet de tip 2. Revin și repet: am vorbit despre beneficiile cofeinei la o persoană sănătoasă! Pentru că dacă vorbim despre o persoană diagnosticată deja cu diabet, lucrurile se schimbă. Complet.

Cofeina afectează modul în care organismul răspunde la insulină, acel hormon care permite zahărului să intre în celule și să fie transformat în energie. Deci cofeina scade sensibilitatea la insulină, și asta înseamnă că celulele nu mai reacționează la hormon la fel de mult ca înainte. Adică nu absorb la fel de mult zahăr din sânge după ce mănânci sau bei, și asta face ca organismul să producă mai multă insulină și să ai un nivel mai ridicat după mese.

No, or fi deștepți oamenii de știință, dar cu toată deșteptăciunea aia a lor, încă nu s-au prins exact-exact cum afectează cofeina nivelul de insulină și de zahăr din sânge, dar încă mai studiază. Deocamdată ei cred așa: că aia, cofeina, crește nivelul anumitor hormoni de stres, cum ar fi adrenalina, iar adrenalina împiedică organismul să producă insulină și pe celule le amețește de nu mai sunt în stare să proceseze zahărul. Și mai face ceva rău cofeina: fură somnul, și lipsa de somn reduce sensibilitatea la insulină. Uite de ce nu e bună cafeaua pentru persoanele cu diabet.

Bine, acum o să spui că tu nu bei două cești de cafea dimineața și încă două la prânz. OK. Dar să știi că sunt suficiente și numai 200 mg de cofeină ca să fii afectat la glicemii. Asta însemnând o ceașcă, o ceașcă și ceva (mai puțin de două) de cafea. Și-ar mai fi ceva, n-ar fi corect dacă n-am menționa. Nu suntem toți făcuți pe-un calapod, așa că persoanele cu diabet pot avea reacții diferite la cofeină: unele la mai multă, altele la mai puțină. Iar răspunsul organismului e posibil să depindă de vârsta și de greutatea fiecăruia. Și încă ceva: mai poate conta și cantitatea de cofeină pe care o consumi în mod obișnuit, nu de când te-ai îmbolnăvit. Adică dacă bei, să zicem, o cafea pe zi de când te știi, e posibil ca organismul să se fi obișnuit în atâta amar de timp cu acea cantitate de cofeină. Că sunt și persoane cu diabet zaharat de tip 2 pe modelul ăsta, care beau cafea dintotdeauna și nu au în sange niveluri de zahăr mai ridicate decât celelalte. Ce trebuie reținut este că totuși există acest risc, această posibilitate, ca dacă îți începi ziua cu o cafea (chiar și cu o amărâtă de ceașcă), glicemia să îți crească. Și poate nu vrei asta, pentru că ești foarte strict și n-ai de gând să faci niciun compromis.

---
Facebook:   / pacientul20  
Instagram:   / pacientul2.0  
TikTok:   / _pacientul2.0  
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm:    / pacientul20  


00:00 – 00:10 Cafea pentru Laura!
00:10 – 00:31 O cafea mică. Crează probleme?
00:31 – 01:33 Orice aliment face și BINE și RĂU
01:33 – 02:09 Beneficiile cafelei
02:09 – 02:57 Cafeaua în DIABET. Are beneficii?
02:57 – 03:51 Ce spun STUDIILE
03:51 – 04:27 COFEINA și INSULINA
04:27 – 05:34 La Mulți Ani Laura!
05:34 – 06:31 Efectele cofeinei la DIABETICI
06:31 – 06:50 Reacții diferite la fiecare om
06:50 – 07:31 Câtă cafea bei?
07:31 – 08:08 Cum afli dacă îți Crește Glicemia


#sanatate #romania #diabet

Комментарии

Информация по комментариям в разработке