İLETİŞİMİNİ GELİŞTİRMENİ SAĞLAYACAK İKNA TEKNİKLERİ

Описание к видео İLETİŞİMİNİ GELİŞTİRMENİ SAĞLAYACAK İKNA TEKNİKLERİ

Ben Özgür Uysal. Etkili iletişim teknikleri herkesle olan ilişkimizi daha ileri götürmemizi sağlar. Bu videoda sosyolojik ve psikolojik temellere dayanan iletişimi geliştirmeyi sağlayan müzakere tekniklerinden bahsediyorum. Daha iyi konuşmak ve insanları ikna edebilmek için bu teknikleri işte, okulda, evde, sevgilinizle, hoşlandığınız kişiyle konuşurken itinayla uygulayınız. Umarım faydalı bir video olur. Bu işler #inceişler #ilişkiler #iletişim

Abone olup, beğenip bizlere bu videoları yapmamızda destek olabilirsiniz.

Aşağıdaki linke tıklayarak klana destek olabilirsin.
   / @İnceİşler  

Gösteri biletlerini satın almak için:
https://biletinial.com/tiyatro/ince-i...

İlk kitabım: Bu işler ince işler!
https://destekdukkan.com/magaza/urun/...

İkinci kitabım: O dediğin masallarda olur canım!
https://destekdukkan.com/magaza/urun/...

Bizi sosyal medyadan takip etmeyi unutma:
  / benozguruysal  
  / inceislertv  
  / inceislertv  

Üstümüzdeki ürün:
https://www.badbear.com.tr/?utm_sourc...

Discord kanalımız:
  / discord  

Kurguyu büyük bir keyifle yapan Mert Uzun'a, prodüksiyonda bizi yalnız bırakmayan Cem Çalıştıran'a, araştırmalarıyla bize destek olan Dilan Bardakçı'ya teşekkürler.

1- Beni anlamıyor’ yerine ‘Anlatamadım ‘ düşüncesine girersek sorunu farklı bir şekilde nasıl anlatabileceğimizi değerlendirmiş oluruz.

2- Sandviç tekniği:
Rahatsız olduğumuz cümleyi söylemeden önce karşımızda ki kişinin olumlu bir yanını söylemeliyiz ki kişi savunmaya geçmesin. Daha sonra asıl vermek istediğimiz mesaja yani sandviçin malzeme kısmına geçmiş oluruz. Malzeme kısmında rahatsız olduğumuz konuyu söyleyip tekrar olumlu bir cümleyle eleştirimizi bitirmemiz gerekir.

3- Boz ve kur:
Birinci adım klasik bir duyuru formunu, düşünce tarzını, seslenme sözünü değiştirmek ve bozmaktır. İkinci adımda ise bozulmuş düşünce yapısını “uygun bir fiyat”, “kaçırılmayacak fırsat” ve “evinizde mutlu olun” gibi hedef kitlenin de mutlu olacağını ve onların iyiliğine bir hizmet olduğunu vaat eden bir ifade ile tamamlamak önemlidir.

4- Ufak iyilikler:
“Bir dakikanızı ayırmanız bile çok işime yarayacak”, “bir liralık bağış bile hayat kurtarmaya yardımcı oluyor”, “her yardım bizim için çok değerli” gibi cümleler bu tekniğe örnek gösterilebilir. Bu örneklerde de görüldüğü üzere önemli olan nokta en ufak yardımın bile işe yaraması vurgusudur.

5- Kapıda ayak:
Tekniğin işe yarama prensibi küçük isteklerle daha büyük isteğin kabulünü sağlamaktır. Buradaki anahtar nokta ise isteklerin benzer olmasıdır. Küçük isteğin ve ardından gelen daha büyük isteğin temelde benzer olması tekniğin temel prensibidir. Örneğin, bin lira borç istemeden önce “eşyalarımı taşımama yardım eder misin” demek bin lira borç almayı kolaylaştırmayacaktır.

6- Surata kapı:
Büyük bir istekte bulunup reddedilmek bu tekniğin özünü oluşturuyor. Önce kabul edilemez, kabul edilmeyecek büyüklükte bir istekte bulunup reddediliyorsunuz. Ardından da daha kabul edilebilir bir istekte bulunuyorsunuz. Buradaki anahtar noktalardan biri ise zamanlama. İstek ve taleplerin art arda gelmesi önemlidir.

7- Semantik doygunluk:
Sürekli tekrar eden şeyler anlamını yitirir. Sinirbilimsel olarak olan, yukarıda da izah edildiği gibi sinirlerin adeta "uyuşuyor" olmasıdır.

Andrews, K. R., Carpenter, C. J., Shaw, A. S., & Boster, F. J. (2008). The legitimization of paltry favors effect: A review and meta-analysis. Communication Reports, 21(2), 59-69.

Carpenter, C. J., & Boster, F. J. (2009). A meta-analysis of the effectiveness of the disrupt-then-reframe compliance gaining technique. Communication Reports, 22(2), 55-62.

Cialdini, R. B., & Cialdini, R. B. (2007). Influence: The psychology of persuasion (pp. 173-174). New York: Collins.

Guéguen, N. (2014). Door-in-the-face technique and delay to fulfill the final request: An evaluation with a request to give blood. The Journal of psychology, 148(5), 569-576.

Guéguen, N., Jacob, C., & Meineri, S. (2011). Effects of the Door-in-the-Face technique on restaurant customers’ behavior. International Journal of Hospitality Management, 30(3), 759-761.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке