Alemşah Öztürk: Yaratıcılık; Kumdan kaleler yapma ve yıkma sanatı

Описание к видео Alemşah Öztürk: Yaratıcılık; Kumdan kaleler yapma ve yıkma sanatı

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü’nde Pazarlama 3.0 ekibi tarafından düzenlenen İçerikle Pazarlama Konferanslarının altıncısı, 17 Mayıs 2021'de Zoom üzerinde canlı olarak yapıldı. Pandemi sonrası koşullarda içerik üretimi, içerik pazarlaması, hikaye anlatımı ve spor iletişiminde içerik üretimi konuları konuşuldu. Bu yılki konuklar, 4129Grey CEO’su Alemşah Öztürk, ON İletişim Kurucu Ortağı ve Ajans Başkanı İpek Özgüden Özen, Ogilvy İstanbul Sosyal Medya Süpervizörü Duygu Ertürk oldu.


İkinci konuşmacı 4129Grey CEO’su Alemşah Öztürk “Yaratıcılık: Kumdan kaleler yapma ve yıkma sanatı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Yaratıcı bir insanın önce kendisini tanıması ve kendisini özel kıldığı şeyin ne olduğuna odaklanması gerektiğine dikkat çekten Öztürk, yeteneklerin pazardaki ihtiyaçlarla kesişme noktanın da önemli olduğunu kaydetti: "Rutinler ve ritüeller tanımlayarak disiplinizi koruyun, odaklanın, yeteneklerinizi geliştirin. Kendinizi zihinsel olarak hazırlayacağınız bir tetikleyici bulun, yaratıcı sürecinizle bağdaştırdığınız bir kalem, bir şarkı olabilir. Kendinize özel rutinleriniz olsun ki odaklanmanız ve işi yapmanız kolaylaşsın. Disiplin, bir yaratıcı için en önemli şeylerden bir tanesi. En iyi hazırlık, en iyi sonucu verir.”


İyi fikir bulma yöntemlerinden söz eden Öztürk, bunlardan birinin de “çarpıştırma” söyledi. Reklam filmlerinden OMO’nun ‘Kirlenmek güzeldir’ sloganıyla çarpıştırmanın en iyi örneklerinden biri olduğuna dikkat çeken Öztürk şunları söyledi: “Çarpıştırma, iki alakasız duran şeyi alıp bir araya getirmek. Markanın istekleri doğrultusunda buna karar verilir. Mesela OMO “kirlenmek güzeldir” derken, kirlenmek kötüdür ve özgürlük güzeldir bağlamlarını çarpıştırıyor. Kontrol ve kaos arasındaki dengeyi bulmak kafayı açar ve yeni fikirlerin girmesine izin verir. Gerçekten iyi fikirlerin özü o kadar sade, o kadar basit ki…Yaratıcı insanların çoğu çok tembeller bu sebeple etrafta kötü işler görüyoruz.”

Комментарии

Информация по комментариям в разработке