علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن

Описание к видео علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن

علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن اختلال شایعی هست که توی کلینیک باهاش زیاد برخورد داریم.اگه تازه این مشکل ایجاد شده شاید خیلی جای نگرانی نداشته باشه ولی اگه بطور طولانی مدت برای مریض داره ایجاد مشکل میکنه به مفهوم اینکه اعصاب سطحی اون قسمت دچار آسیب شده.دکتر حمید سجاد هستم متخصص بیماریهای داخلی اینجا هم کانال یوتیوب منه.. توی این ویدئو من می خوام در باره علل شایع احساس داغی و سوزش کف پاها صحبت کنم اگه علاقه ند هستین ادامه ویدئو رو ببینین.

منظور از اعصاب سطحی در اصل سیم کشی های بدن هستند که وظیفه احساس درد گرما سرما فشار و خیلی کارهای دیگه رو بعهده دارن و وقتی اینا دچار مشکل میشن نه تنها کار اصلیشون رو به درستی انجام نمیدن بلکه ایجاد مزاحمت هم می کنند. علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن ممکنه موقتی باشه ویا ممکنه دایمی باشه و شدتش هم از حالت متوسط هست تا شدید.علت ایجاد این ویدئو این هست که گاهی با بیماری مواجه میشیم که دیابتی نیست الکل مصرف نداره ,ایدز نداره... یه خانم و آقای متشخصی هست که دیگه به علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن امانشو بریده که مجبور شده بیاد دکتر که یه فکری به حالش بشه.



برای اینکه ما بتونیم این مشکل رو رفع کنیم باید علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن رو پیدا کنیم. همه ما پزشکا همیشه به اولین موردی که فکر میکنیم دیابت هست.کسانی که دیابتی هستند در شرایطی که هیچ کنترلی روی سطح قندشون ندارن یا کنترل ضعیفی ندارن به مرور اعصاب سطحی و عروق خونی کوچک و بزرگشون دچار آسیب میشه.این مسیله باعث میشه حس قسمت های زیادی از بدن دچار اختلال بشه از جمله در پاها.وقتی که عروق اطراف اعصاب سطحی هم دچار مشکل میشن اونها نمی تونن اکسیژن و مواد غذایی لازم رو به اعصاب سطحی برسونن و این خودش وضعیت رو بدتر میکنه.





این آسیب اعصاب ممکنه در تمام بدن اتفاق افتاده باشه.تا 70% بیماران دیابتی یه جور آسیب اعصاب سطحی و نوروپاتی دیابتی رو دارن.طبق نتایج تحقیقات , دیابتی هایی که وزن بالا دارن , فشار خون بالا دارن ,سیگار میکشن و الکل مصرف می کنند اینها ,در ریسک بیشتر درگیری اعصاب سطحی هستند.وقتی که ساق پا و خود پا دچار آسیب اعصاب میشن اسمشو ما میزاریم نوروپاتی محیطی.نروپاتی محیطی شایعترین نوع نروپاتی دیابت هست.نروپاتی محیطی دیابت معمولا در پاهاست ولی ممکنه در بازو و دست هم باشه.این بیمارا ممکنه حس های غیر طبیعی دیگه هم داشته باشند. نروپاتی محیطی دیابت میتونه علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن پا باشه.





مثل بی حس شدن ,احساسی مثل اینکه شما کفش تنگی رو پوشیدین ,گاهی درد های خنجری شدید وجود داره ,احساس ضعف و سنگینی در پاها و گاهی در دستها و تعریق زیاد از بقیه علایم هست.یه چیز جدیدی که ما در مورد بیماران دیابتی متوجه شدیم اینه که قبلا فک می کردیم اگه بیماری که با داغی پا میاد و اگه دیابت داشته باشه الزاما باید یه دیابتطولانی مدتی داشته باشه... ولی اخیرا متوجه شدیم اینطور نیست و ممکنه نروپاتی محیطی اولین نشانه دیابت باشه.ولی خوب حالا رسیدیم به شرایطی که مریض ما دیابتی نیست , الکی نیست , ایدز هم نداره... ولی داغی و سوزش پا امانشو بریده





من توی این ویدئو اختصاصا در باره این بیمارا می خوام صحبت کنم که به چه چیز های دیگه ایی باید فکر کنیم. قبل از اینکه وارد بحث بشم لازمه به این نکته اشاره کنم که ممکنه هنوز علم طب جواب خیلی پرسشها رو نداشته باشه و ممکنه در مورد بعضی از این بیمارا هنوز علت بخصوصی پیدا نشده باشه و نشه کاری براشون کرد... و احتمالا مثل خیلی از زمینه های دیگه پزشکی در آینده اطلاعات بیشتری کسب خواهیم کرد ولی به هر حال من در باره علل دیگه شایعی که باعث سوزش پا میشه صحبت میکنم شاید شامل شما بشه. مهم اینکه علت پیدا بشه و وقتی علت پیدا بشه مسیر درمان هم مشخص میشه..


اما امان از بیماری که نشه علتی براش پیدا کرد و در باره هر علتی که وجود داره براش تحقیق کردیم و نتیجه نگرفتیم... که در این شرایط دیگه درمان علامتی باید کرد یعنی به هر چیزی که فکر میکنیم ممکنه برای بیمار مفید باشه متوسل میشیم شاید مشکل مریض حل بشه... امیدوارم در آینده تعداد این قبیل بیمارا کم و کمتر باشه. این موضوع باعث شد به اهمیت تحقیقات در پزشکی فکر کنم و اینکه چقدر انجام تحقیقات پزشکی و سرمایه گذاری روی این مسیله و تولید علم مهم هست و چقدر می تونه گره گشای مشکلات مردم باشه. لازمه که همه دولتها توجه بیشتر و بودجه بیشتری


برای انجام تحقیقات پزشکی اختصاص بدن. اما بریم سر بحثمون که غیر از دیابت , مصرف الکل و ایدز , چه علت های دیگه ایی ممکنه باعث علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن پا بشه یه علت ممکنه کم کاری تیروئید باشه.هورمون تیروئید یه هورمونی هست که نقش حیاتی در خیلی از ارگانهای بدن داره و کمبود اون ممکنه مشکلاتی را برای اون فرد ایجاد کنه. ممکنه در ابتدای کمکاری تیروئید علایم قابل توجهی نباشه که جلب توجه کنه ولی بتدریج و با گذشت زمان علایم خودشو نشون میده که چاقی درد مفاصل ناباروری و مشکلات قلب از جمله اونهاست. در صورت درمان , خیلی از علایم قابل رفع و کنترل هست.




اگه بخوام بقیه علایم کمکاری تیروئید رو بگم باید اشاره کنم به احساس خستگی حساسیت به سرما ,یبوست , پوست خشک ,افزایش وزن صورت پف آلود ,خشونت صدا ضعف عضلانی , بالارفتن سطح چربی ,دردعضلات وحساس شدن عضلات و سفتی عضلانی ,مفاصل دچار تورم درد و محدودیت میشن.در قاعدگی , حجم خونریزی زیاد و غیر عادی میشه نازک شدن مو کم شد ضربان قلب افسردگی اختلال حافظه و بزرگ شدن غده تیروئید از جمله علایم هست.پس باید به کمکاری تیروئید هم فکر کرد... اما ممکنه مریض این تست رو انجام داده و پزشکش مطمئن هست که تیروئید مریض مشکل نداره

Комментарии

Информация по комментариям в разработке