سخنرانی تروتسکی در مکزیک در مورد محاکمات مسکو

Описание к видео سخنرانی تروتسکی در مکزیک در مورد محاکمات مسکو

مقصود از این بحث اشاره به یک سند تاریخی‌است. پرداختن به فراز و نشیب زندگی لئون تروتسکی Лев Тро́цкий انقلابی بلشویک و متفکر مارکسیست اهل روسیه نیست. سخنرانی کوتاه وی در مکزیک، پیرامون محاکمات مخوف مسکو (۱۹۳۶- ۱۹۳۸) برجسته شده‌است. نمایش و صحنه‌سازی‌های که منتقد را مخالف و مخالف را دشمن خلق Враг народа (وِراگ نارُودا) جلوه می‌داد.
...
تروتسکی در دوران تزارها، به دلیل فعالیت سیاسی به زندان افتاد و به چهار سال تبعید به سیبری محکوم شد. از آنجا که وی در اوایل تشکیل اتحاد شوروی، چهره‌ای تأثیرگذار و بانفوذ به حساب می‌آمد به عنوان کمیسر خلق برای روابط خارجی بنیان‌گذار ارتش سرخ، فرمانده فاتح جنگ‌های داخلی، و ... انتخاب شد. پس از آن ارتش سرخ شوروی را بنیان گذاشت و خود به فرماندهی آن درآمد. وی همچنین یکی از اولین اعضای دفتر سیاسی بود.
...
گفته می‌شود به‌خاطر کشمکش‌هایی که در دههٔ ۱۹۲۰ میان تروتسکی و استالین، بر سر قدرت و نحوه اداره حکومت، وجود داشت، استالین به کمک مریدانش و «جبر جو»ی که حاکم کرده بود، وی را از حزب کمونیست روسیه اخراج و تبعید نمود. سفری دریایی و طولانی تروتسکی را از ترکیه به فرانسه، نروژ و از آنجا به مکزیک رساند.
تروتسکی در مکزیک با توجه و احترام روشنفکران و نیروهای مردمی روبرو شد و امثال «فریدا» و «» (نقاشان مشهور) هم با وی و همسرش رفت و آمد داشتند.
....
تروتسکی زمانی که در مکزیک تبعید بود، بارها تیرباران امثال زینوویف و کامنف را زیر سئوال برده و می‌گفت آنها انقلابیون بزرگی بودند که با توهین و تهمت و دروغ روبرو شدند.
وی به لنین و به انقلاب اکتبر ارج می‌نهاد اما مدام تکرار می‌کرد آنچه بعد از لنین در شوروی می‌گذرد سوسیالیسم نیست. سوسیالیسم نیست. استالینیسم است. معتقد بود که استالین با ادعای بنای سوسیالیسم در یک کشور، سیاست همزیستی مسالمت‌آمیز را با غرب در پیش گرفته‌ که لازمهٔ آن سرکوب جنبش‌های انقلابی در نقاط دیگر جهان خواهد بود. (مثل چین در ۱۹۲۷ ـ ۱۹۳۶ و اسپانیا در ۱۹۳۶ ـ ۱۹۳۷)
...
۲۰ اوت ۱۹۴۰، یکی از عوامل استالین به نام رامون مرکادر (جکسون) که در اصل اسپانیایی بود در مکزیک به دیدار وی آمد و با تبر او را به قتل رساند. وی را دستگیر و زندانی کردند.
استالین مدعی بود: ما در ترور تروتسکی هیچ نقشی نداشتیم. اما قاتل تروتسکی بعد از اتمام محکومیتش به شوروی رفت و به او نشان لنین که بالاترین نشان شوروی بود را دادند.
...
اگرچه انتقاد به استالین همیشه با نیّت پاک دفاع از حقیقت صورت نمی‌گیرد اما این دلیل نمی‌شود که هر انتقادی را به استثمارگران و جنگ افروزان نسبت دهیم.
می‌توان این جنبه کار استالین را که سازندگی جامعه سوسیالیستی و لغو مالکیت خصوصی بر ثروتهای ملی در نظرش بود، احترام گذاشت اما نباید از اختناق و استبدادی که حاکم کرد، گذشت و آنرا توجیه کرد و هر واقعیتی را به تبلیغات مسموم ارتجاع جهانی نسبت داد. توجیه جنایت، جفا به حقیقت است.
...
سایت همنشین بهار
http://www.hamneshinbahar.net

Комментарии

Информация по комментариям в разработке