جنگ ایران و آمریکا در یک روز | انتقام سخت نیروی دریایی آمریکا

Описание к видео جنگ ایران و آمریکا در یک روز | انتقام سخت نیروی دریایی آمریکا

جنگ ایران و آمریکا در یک روز، اپیزود سوم انتقام سخت نیروی دریایی آمریکا

جنگ تانکرها مجموعه ای از درگیری های مسلحانه طولانی مدت بین ایران و عراق علیه کشتی های تجاری در خلیج فارس و تنگه هرمز از سال 1984 تا 1988 بود. این درگیری بخشی از جنگ بزرگ ایران و عراق بود .

قبل از سال 1984، حملات علیه کشتیرانی اتفاق افتاده بود، البته در مقیاس بسیار کوچکتر. در دسامبر 1980، دبیر کل سازمان ملل متحد از ایران و عراق درخواست کرد تا امنیت کشتیرانی صلح آمیز در خلیج فارس را تضمین کنند. در آن زمان ایران به سایر کشورها اطمینان داد که تنگه هرمز را باز نگه خواهد داشت.

جنگ نفتکش ها در سال 1984 توسط عراق آغاز شد .کویت و عربستان سعودی از عراق علیه ایران حمایت کردند ، در حالی که ایالات متحده در درگیری در سال 1986 برای "حفاظت" از نفتکش های کویتی مداخله کرد و متعاقباً درگیر رویارویی با ایران شد.

هر دو طرف "منطقه محرومیت" را اعلام کرده بودند، یعنی مناطقی که به کشتی ها از ورود به آن هشدار داده بودند. عراق منطقه اطراف جزیره خارگ ایران را منطقه ممنوعه اعلام کرد. جزیره خارگ میزبان بندر اصلی حمل و نقل نفت ایران بود. عراق با مختصات، تعریف دقیقی از این منطقه ممنوعه ارائه کرد و از قبل به همه کشورها اطلاع رسانی کرد. اما عراق هیچ مسیر عبوری امن در این منطقه تعیین نکرد. ایران تمام آبهای مجاور ساحل خود را تا 40 مایلی به عنوان منطقه محرومیت خود اعلام کرد. به کشتی هایی که عازم بنادر غیرایرانی بودند دستور داد که به سمت غرب این خط حرکت کنند. در حالی که ایران هیچ گذرگاه امنی را در منطقه ممنوعه خود تعیین نکرده است، این امر ضروری نبود. منطقه ممنوعه ایران به کشتی‌ها اجازه ورود و خروج به خلیج فارس را می‌داد و اساساً فقط چنین کشتی‌های خارجی را از آب‌های خود دور نگه می‌داشت. از قضا، منطقه ممنوعه ایران، هدف قرار دادن کشتی‌های ایرانی را برای عراق آسان‌تر کرد. این به عراق اجازه داد که فرض کند هر کشتی در آب های سرزمینی ایران باید به بندری ایران رفته (یا از آن خارج شود).

کمک‌های فرانسه به عراق در جنگ ایران و عراق به مجموعه کمک‌های نظامی و اطلاعاتی گفته می‌شود که فرانسه از قبل از جنگ ایران و عراق یعنی سال ۱۹۷۳ شروع به اعطای آن‌ها به عراق کرد. با شروع جنگ ۸ ساله این کمک‌ها شدت گرفت. حجم کمک‌های نظامی و فروش تجهیزات فرانسه به عراق در طول جنگ تا حدی بود که این کشور در رده دوم فروشندگان تسلیحات به عراق بعد از شوروی قرار گرفت. با توجه به سند شماره ۵۳/۴/۲۰۹۹/ مورخ ۲ آوریل ۱۹۸۷ وزارت دفاع عراق، فیلیپ روندو، از نقش خود در ارسال هواپیماهای میراژ و موشک‌های رولاند خطاب به عدنان خیرالله سخن می‌گوید. وی همچنین خبر از بحث در هیئت دولت فرانسه بر سر امکان دست‌یابی محدود عراق به سلاح هسته‌ای در جنگ می‌دهد. کنت تیمرمن در کتاب خود در مورد کمک‌های فرانسه به عراق که با تشویق آمریکا انجام می‌شد، می‌نویسد: «وقتی در پی حمله ایرانی‌ها رژیم عراق شدیداً تضعیف شده بود، واشینگتن فرانسه را تشویق کرد تا تحویل اسلحه به عراق را شدت بخشد.»



******************************************************************
حمایت مالی اصلا اجباری نیست و تمام فعالیت های ما به صورت رایگان منتشر میشه اما اگر دوست داشتید از این چنل حمایت کنید و به بالا رفتن کیفیت کار من و تیمم و دلگرم شدن بیشتر برای ادامه مسیر کمک کنید از راههای زیر امکان پذیر هست


IBAN : TR81 0001 0090 1020 1456 7050 02
به نام حسین مرشدیان

یا

حمایت مالی برنزی به مبلغ 50 هزارتومان : https://zarinp.al/480425

حمایت مالی نقره ای به مبلغ 100 هزارتومان :https://zarinp.al/480426

حمایت مالی طلایی به مبلغ 500 هزارتومان :https://zarinp.al/480427

******************************************************************


#جنگ_جهانی
#جنگنده
#سپاه_پاسداران
#خلیج_فارس
#عملیات_آخوندک

Комментарии

Информация по комментариям в разработке