Sarı Prenses Akvaryumu Nasıl Olmalı..BÜTÜN İNCELİKLERİ VE SIRLARI!?!

Описание к видео Sarı Prenses Akvaryumu Nasıl Olmalı..BÜTÜN İNCELİKLERİ VE SIRLARI!?!

Kanalıma abone olmayı unutmayın.
https://goo.gl/bPi3mB

Facebook adresim: https://goo.gl/m9tTx4

Twitter adresim :   / cemcelikel  

VK adresim : https://goo.gl/bFk1d2

vidIQ Abone adresim : https://vidiq.com/#_l_pl

Sarı prenses ile ilgili sorulan sorulara cevap vereceğim. Ciklet Akvaryumu Nasıl Olmalı?
Sarı prenses orijinal olarak Malawi gölünün balığıdır,Singapur ve Çek Cumhuriyeti önemli ihracatçılardır.
Sarı prensesin beslenme özelliklerine gelince hem etçil hem otçul bir balıktır, bu yüzden en kolay beslenen Mbuna'lardan biridir, Spirulina pul veya tablet yemleri, sarı prensesin rengini daha da arttıracaktır.

Sarı Prenses akvaryumu nasıl olmalı?Sarı prensesin boyu nadiren 12 cm'yi geçer.Bu da 100 cm veya daha büyük bir karışık akvaryumda,dişi sarı prensesler kolaylıkla saklanabilir ve erkek sarı prenses, diğer türlerin erkeklerinden uzak durabilir.Bunun için akvaryuma saklanabilecekleri delikleri ve mağaraları olan büyük kayalar koyun.Unutmayın ki sarı prensesler kaya balığıdır ve mbuna Afrika dilinde kaya anlamına gelmektedir.Sarı prensesle yuvalarını kumun üzerine yaptıkları için, akvaryum kumunun kalınlığı en az 10 cm olmalıdır. Herhangi bir tür kayayı ve kumu kullanmanızda bir sakınca yoktur.Ama üretim için kumun Midye kırığı olması, tercih edilmelidir, bunun yanında koyu renkli kayaları ve kumu seçerseniz de görsel olarak sarı prensesin renkleri çok daha parlak görünecektir.
Her tür akvaryum balığı için olduğu gibi akvaryum su kalitesi her zaman en üst seviyede olmalıdır.
Sarı prenses aslında çok barışçıl bir balıktır ama eğer 20 adetten az koloniler halinde beslerseniz Sarı Prensesi yavru iken beslemeye başlayın ve büyütün.Unutmayın ki akvaryum ne kadar büyük olur ve ne kadar çok hareket alanı verirseniz, balıklarınız o kadar çabuk büyürler.
Sarı prenses hangi balıklarla birlikte yaşar?Sarı prensesin en iyi akvaryum arkadaşları gene mbuna ve Malawi gölü balıklarıdır Demosoni labidochromis caeruleus ile yaşar.
Sarı prenses gibi bir mbuna balığının yanına gerçekten de agresif bir balık koymaktan kaçının.Özellikle Auratus, Mavi prenses, Fuelleborni veya Kenyi çiklit gibi balıklar, sarı prenses ile küçük akvaryumlarda olmamalıdır.Çatal Ağızlı çiklet ile iyi geçinirler, Copadichromis gibi balıklarla da iyi geçinirler ama size benim tavsiyem, sarı prensesleri agresif mbuna balıkları ile birlikte tutmamanızdır ve yanına koyacağınız balıklarında mbuna dışında başka balık olmamasıdır.
Sarı prensesler nasıl çiftleşir ve üretimi kolay mıdır?Bu balıklar, eğer gerekli akvaryum ortamı sağlanırsa,yavru almak gerçekten çok kolaydır.Mbuna balıkları yuvalarını kuma yaparlar,bu yüzden de akvaryumunuzun iyi bir yuva olabilmesi için, kumunun balıklar tarafından rahat hareket ettirilebilir olması gerekmektedir.Benim size tavsiyem, midye kırığıdır.Bu hem balıklara daha rahat yuva kurma imkânı tanır hem de balıklarınızı daha çok evinde hissettirir. İkinci olarak, balıklarınızın bulunduğu akvaryum suyunun sıcaklığıdır.Yavru almak için en ideal sıcaklık, 27-28 derecelerdir. Bunun altında ya da üstünde ki sıcaklıklardan, yavru almanız pek olası değildir. Her erkek Sarı Prensese en az 4 en fazla 6 dişi gelecek şekilde kolonileştirmelisiniz.Böylece, yavru alma ihtimaliniz çok artacaktır.Balığın bulunduğu su da çok önemlidir, normal şartlarda, musluk suyundan gelen su ile rahatlıkla yaşamalarına karşın, akvaryum suyunun, akvaryumun büyüklüğüne göre, en fazla 10 günde bir yüzde 30-40 değiştirilmesinde fayda vardır.Tabi bu süre ve miktar, akvaryum küçüldükçe kısalır, akvaryum büyüdükçe artar.Mesela benim akvaryumum 300 litre, ben 10 günde bir suyunun yüzde 40 ını değiştiriyorum.Akvaryumda dediğim gibi kaya ve oyuklarda mutlaka olmalıdır ki, dişi balıklar rahatlıkla saklanabilsin. Ayrıca yavru almak istediğiniz balıklarınızı bol bol proteinli yemler ile besleyin,Spirulina gibi, kan kurdu gibi, dana kalbi gibi, dondurulmuş midye içi ve karides gibi yiyecekler ile beslediğiniz zaman, üreme dürtüleri tetiklenecek, kondisyonları artacaktır. Böylece balıklarınızın ağızları dolacaktır.
Sarı prenses hangi boyda iken alınmalıdır. Bunun için size tavsiyem 5 cm'den küçük olanları tercih etmenizdir.
Peki sarı prensesler, çiklitler dışında hangi balıklar ile yaşar? Bütün Malavi Mbuna balıkları gibi,Sarı prensesler de tül kuyruklu cüce vatoz, peacock türü çiklitler yani şeker pembe, Zimbabwe rock, imparator türleri gibi ve Ocellatus gibi Tanganyika gölü sakinleri ile büyük akvarumlarda rahat rahat yaşarlar.
Peki sarı prenseslerin yaşayabileceği su koşulları nelerdir? Sarı prenses akvaryum suyu nasıl olmalı?Malawi Gölü sert ve alkalidir. Sıcaklık yıl boyunca 20 ile 30 ° C arasında gidip gelmektedir, ancak akvaryumda genellikle 24 ile 26 derece arasında bakılırlar. Suyun pH değeri 7.5 ile 8.5 arasında olmalıdır.Balığınız yem yemeyi keser, kuma sürtünmeye başlarsa, su üstünde hızlı hızlı nefes alıp veriyorsa, mutlaka suyunuzun amonyak seviyesini kontrol edin.
#sarıpirenses #çiklit #malawi

Комментарии

Информация по комментариям в разработке