AKVARYUM KUMU NASıL YıKANıR(Japon Balığı Sarı Prenses Akvaryum Kumları Nasıl Olmalı)

Описание к видео AKVARYUM KUMU NASıL YıKANıR(Japon Balığı Sarı Prenses Akvaryum Kumları Nasıl Olmalı)

Bu videomda sizlere bana da sık sık sorulan akvaryumda kullandığımız alt tabaka malzemelerini nasıl kullanılacağı, temizliğinin nasıl olacağı, kumun cinsi, ne kadar kullanılması gerektiği, hangi kumun kullanılması gerektiği, çakılın ya da kumun cinsi suyun pH değerini artırır mı? Hangi kalınlıkta kumun kullanılacağı? Değişik kalınlıkta kumları bir arada kullana bilir miyim? Akvaryumu boşaltmadan eski kumu çıkarıp yeni kumu nasıl yerleştiririm? Akvaryum kumu nasıl yıkanır? Çakılın, kumun ve bitkiler için özel alt tabaka malzemeleri ile ilgili birçok sorunun cevabını bu videom da bulabilirsiniz.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
https://goo.gl/bPi3mB
Akvaryuma koymadan önce kumumuzu nasıl temizlemeliyiz? Bunu geçiştirmenin en kısa ve en kolay yöntemi, yeni aldığınız malzemeyi, parça parça yıkayıp, temizlemektir. Çünkü bu sayede çakıla ya da kuma yapışan toz zerrecikleri, daha çabuk temizlenecektir.
Akvaryumumuza ne kadar taban malzemesi kullanacağız. Bu akvaryumunuzun büyüklüğü ile birebir orantılıdır. Örneğin 8 cm kalınlığında bir tabaka için 300 litrelik bir akvaryuma 48 kg kumu koymak gerekir. 150 litrelik için 24 litre ve 100 litre için 16 litre kumu yeterli olacaktır. Tabi ki bu kumun cinsine göre değişse de bu verdiğim ortalama değerlerdir.
Akvaryumun taban malzemesinin temizlenmesi, Bildiğiniz gibi akvaryumu tabanında da bakteriler oluşur. Kimi oksijenle yaşar kimi de anaerobik bakteriler gibi, oksijensiz. Hepsinin görevi akvaryumda bulunan azotlu bileşikleri yok etmek ve döngüyü sağlamaktır. Arada bölgesel olarak, yüzde 10-15 gibi, fazla karıştırmadan temizlik yapabilirsiniz. Bunu yapmanıza sebep, taban malzemesi içinde oluşabilecek toksin birikmelerini önlemektir ama dediğim gibi fazla derine inmeden ve kumunuzu ya da çakılınızı fazla hırpalamadan. Eğer doğru kumu kullanırsanız, tabanda biriken dışkılarda bu mikroorganizmalar tarafından başarılı bir şekilde parçalanacaktır.
Taban malzemesinin balıklar üzerinde ki etkisi nedir? İlki bakteri oluşumu, ikincisi balıkların streslerini azaltması. Kumun ne gibi stres azaltıcı özellikleri var derseniz, bir kere birçok balık cikletler gibi, yuvasını kuma yapar. Ayrıca kuma şekiller vererek sosyal statü sağlarlar, diğer taraftan kumun üzerinde biriken faydalı bakteriler, balık her ağzına aldığında mide ve bağırsaklarına giderek, yediği besini daha iyi hazmetmesine yol açar, ayrıca bitkili akvaryumlarda bakteri ve kumun birlikteliği, en doğal filtre şeklidir.
Sarı prenses Çiklit için en uygun taban malzemesi hangisidir? Benim size tavsiyem midye kırığı arkadaşalar. Sarı prense çiklit ve diğer çiklitler genelde sert suları severler ve suyun sertliğini en iyi midye kırığı gibi suya kireç salabilen malzemelerdir. Bitkili akvaryumlar için tercih edilmese de çiklit balık akvaryumlarının genelinde bitki olmadığı için tercih edilir. Tabi bu kumun bir özelliği de gene tabanda su geçişine ve havalanmasına yol açtığı için bakteri oluşumuna da müsaade etmesidir.
Japon Balığı için en ideal taban malzemesi nedir? Japon balığı fazla sert suyu sevmez, bu yüzden de Japon akvaryumuna koyacağınız çakılın salınım yapıp yapmadığını önceden kontrol etmekte fayda vardır. Bunun en basit yöntemi, küçük bir kısım çakılı piyasada bulunan kireç çözücünün içine atın. Eğer fazla köpürme varsa karbonat içeriği fazla demektir. Japon balığı için pek elverişli değildir. Ama köpürmezse çakılın salınımının ya hiç olmadığına ya da çok az olduğuna işarettir. O kumun geri kalanını Japon akvaryumunuzda kullanabilirsiniz.
Hangi kalınlıktaki kumu kullanmalıyız? Akvaryum türüne göre değişir. En klasik kumun büyüklüğü 0.5 mm ile 1.5 mm arasındakilerdir. Tabi ki bu koyacağınız balığın veya bitkinin çeşidine göre de değişecektir. En ideal bitkili akvaryum kumu 1 mm kalınlığında olandır. Gene de balığınız ince kumu seven bir balıksa, daha ince kumu da koyabilirsiniz. Dediğim gibi, bu tamamen sizin kuracağınız akvaryumun özelliklerine göre değişir.

Farklı boyutta ki malzemeyi karışık kullanabilir miyim? Bence kullanabilirsiniz, çünkü bu tarz karışımlar, doğada her zaman yer bulmakta ve bence akvaryuma daha doğal bir hava vermekte. Diğer bir konu, karıştıracağınız kumların renk yapılarıdır. Parlak kumları tercih etmeyin çünkü daha çabuk yosun tutarlar ve akvaryumun doğal döngüsünü tehdit edebilirler. Gene mat renkli kumlar da akvaryum içinde alglerin oluşmasına sebebiyet verebilir. Benim tavsiyem, açık sarı, kahve rengi, bej, kirli beyaz gibi renk tonlarında ki kumları seçmeniz. Siyah da bir alternatif olabilir ama gene de siyah kumun kullanıldığı akvaryumlarda ışıklandırmanın iyi yapılması gerekir. Çünkü siyah da ışığı yansıtarak bir parlaklık oluşturabilir ve bu da gene alglerin oluşmasına sebep olacaktır.

Kanalıma abone olmayı unutmayın.
https://goo.gl/bPi3mB

Facebook adresim: https://goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim :   / cemcelikel  
VK adresim : https://goo.gl/bFk1d2
vidIQ Abone adresim : https://vidiq.com/#_l_pl

Комментарии

Информация по комментариям в разработке