Cancerul Limfatic: de la Cauze la Tratament

Описание к видео Cancerul Limfatic: de la Cauze la Tratament

Cancerul Limfatic: de la Cauze la Tratament. In acest video vorbim despre cauzele, simptomele dar si opțiunile de tratament al cancerului limfatic. Daca ti-a placut acest video, nu uita sa te abonezi si sa apesi pe clopotel pentru notificari:    / pacientul20  

Afla din acest video, de la conf. dr. Horia Bumbea, medic hematolog la Spitalul Universitar, care este traseul de la DIAGNOSTIC la TRATAMENT al cancerului limfatic, care sunt cele două tipuri de limfom, dar si daca exista notiunea de preventie a limfoamelor.

00:00 - 02:20 Cauzele Limfomului Non-Hodgkin

Nu s-a dovedit o transmitere ereditara dar ce s-a putut evidentia este o predispozitie genetica familiala, in general pentru cancer. Se descrie o crestere a incidentei a cazurilor de limfoame in familiile in care au avut mai multe cazuri de cancer sau chiar de limfon. In ceea ce priveste
cauze directe sunt factori toxici care au fost dovediti ca maresc predispozitia pentru limfom cum sunt solventii organici sau expunerea la radiatii, la anumite substance chimice si nu in ultimul rand la expunerea la infectii repetate. Aceasta repetare a infectiilor stimuleaza sistemul imun si aceste limfocite care sunt implicate in apararea organismului pot sa genereze la un moment dat un anumit limfom.

02:21 - 04:18 SIMPTOMELE Limfomului Non-Hodgkin

Nu este un tablou clinic specific, exista o variablitate a simptomelor, care pot apare dar trebuie sa spunem ca in primul rand limfoamele apar in general la nivelul ganglionilor, sau a altor organe limfoide secundare cum este splina si de cele mai multe ori intalnim cresteri in dimensiuni ale acestor ganglioni, daca acestia sunt ganglioni superficiali la nivelul gatului, la nivelul subratului, sau inghinal, acestia sunt mult mai rapid vizibili si pacientul bineinteles ca in aceste situatii se poate duce la medic.

In alte situatii, ganglionii profunzi pot sa fie afectati si atunci avem altfel de simptome care de multe ori pot fi confundate cu alte afectiuni. Poate sa apara ca o tusa seaca sau o jena la nivelul pieptului sau la nivelul abdomenului data pe decompresia unui ganglion la acel nivel, acestea ar fi semnele cele mai frecvente care pot apare. De asemenea, alte chestiuni generale cum ar fi scaderea in greutate, astenia fizica, febra sau sub febra fara o infectie cunoscuta sunt iarasi semne nespecifice de neoplazie.

04:19 - 06:10 DIAGNOSTICUL și TIPURILE DE LIMFOM Limfom Non-Hodgkin

Limfomul nu este o singura boala. In primul rand, trebuie sa spunem ca exista un limfom, care a fost primul descris, limfomul Hodgkin, si toate tipurile de limfoame, diferite de limfomul Hodgkin, se numesc limfoame non-Hodgkin si aceasta sunt foarte multe, sunt diverse.

06:11 - 07:40 PREVENȚIE Limfom Non-Hodgkin

S-au discutat de programe naționale de preventie a cancerului, si in cadrul limfoamelor am avut aceasta provocare insa din pacate nu exista o modalitate de a preveni aparitia limfomului decat prin vizita regulata la medic, controlul medical si in special atunci cand apar anumite probleme medicale, pacientul trebuie sa se adreseze medicului.

07:41 - 09:11 Incidenta limfomului non-Hodgkin

E adevarat ca am observat in fiecare an un numar din ce in ce mai mare de pacienti diagnosticati si aceste date intr-adevar se coreleaza cu ceea ce ati spus putin mai devreme. Cred ca sunt 2 cauze mari: odata, creste capacitatea de diagnostic si eu cred ca avansul tehnologiei medicale a adus si la cresterea capacitatii de diagnosticare a cazurilor noi de limfom, iar in al doilea rand este posibil sa existe intr-adevar si o crestere evidenta a numarului de cazuri deoarece trebuie sa spunem ca traim intr-o societate moderna si o societate moderna inseamna din pacate si expunerea la anumiti factori de de mediu sau chiar factori profesionali care sunt dovediti a fi conectati cu aparitia limfomului.

09:12 - 10:40 Concluzie limfom non-Hodgkin

As spune ca in prezent avem capacitatea de a diagnostica mult mai bine limfoamele si in acelasi timp exista tratament pentru limfom si trebuie ca pacientul diagnosticat cu limfom sa aiba in primul rand incredere in faptul ca exista o strategie terapeutica pe care mediul culcurant o propune si trebuie sa stabileasca o relatie de incredere cu medicul hematolog care il trateaza.

---
Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam    / pacientul20  

Facebook:   / pacientul20  
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram   / pacientul2.0  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке