Το κομμάτι Take Off and Shoot a Zero από τον καλλιτέχνη Chris Zabriskie έχει άδεια με βάση τη Άδεια Creative Commons Attribution 4.0. https://creativecommons.org/licenses/... Πηγή: http://chriszabriskie.com/stuntisland/
Καλλιτέχνης: http://chriszabriskie.com/
Το κομμάτι The Dark Glow of the Mountains από τον καλλιτέχνη Chris Zabriskie έχει άδεια με βάση τη Άδεια Creative Commons Attribution 4.0. https://creativecommons.org/licenses/... Πηγή: http://chriszabriskie.com/darkglow/
Καλλιτέχνης: http://chriszabriskie.com/
Το κομμάτι I Am a Man Who Will Fight for Your Honor από τον καλλιτέχνη Chris Zabriskie έχει άδεια με βάση τη Άδεια Creative Commons Attribution 4.0. https://creativecommons.org/licenses/... http://chriszabriskie.com/honor/
Καλλιτέχνης: http://chriszabriskie.com/
Το κομμάτι I Don't See the Branches, I See the Leaves από τον καλλιτέχνη Chris Zabriskie έχει άδεια με βάση τη Άδεια Creative Commons Attribution 4.0. https://creativecommons.org/licenses/... http://chriszabriskie.com/dtv/
Καλλιτέχνης: http://chriszabriskie.com/
Το κομμάτι Land on the Golden Gate από τον καλλιτέχνη Chris Zabriskie έχει άδεια με βάση τη Άδεια Creative Commons Attribution 4.0
https://creativecommons.org/licenses/... http://chriszabriskie.com/stuntisland/
Καλλιτέχνης: http://chriszabriskie.com/
Το πρώτο μουσείο Ακροπόλεως, ξεκίνησε να χτίζεται στα νοτιοανατολικά του Παρθενώνα το 1865, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Παναγή Κάλκου.
Είκοσι χρόνια προστέθηκε μια ακόμα πτέρυγα το 1888 για να φιλοξενηθούν πλέον όλα τα νέα ευρήματα.
Το 1953 οι ανάγκες, έκαναν το ελληνικό κράτος να αναθέσει στον Πάτροκλο Καραντινό την δημιουργία στον ίδιο χώρο ενός μεγαλύτερου και πιο μοντέρνου για την εποχή μουσείο.
Μετά από πολλές ακυρώσεις, το 2000 στον νέο διεθνή διαγωνισμό επιλέχθηκε το αρχιτεκτονικό σχέδιο των Μπερνάρ Τσουμί και Μιχάλη Φωτιάδη, που ξεκίνησαν την υλοποίηση του το 2003, με τα εγκαίνια του μουσείου να γίνονται στις 20 Ιουλίου του 2009.
Το νέο υπερσύγχρονο κτίριο που βρίσκεται στους πρόποδες του ιερού λόφου στέκεται σε τσιμεντένιους πυλώνες, μια επιλογή που έγινε για να αναδειχθούν οι πολύτιμες ανασκαφές στην βάση του που χρονολογούνται στο 4.000 π.Χ μέχρι και τον 12ο αιώνα μ.Χ.
Οι ανασκαφές ουσιαστικά αναδεικνύουν ένα τμήμα της αρχαίας Αθήνας που περιλάμβανε , οικίες, δρόμους, λουτρά, δημόσια αποχωρητήρια, εργαστήρια και καταστήματα, αλλά και τάφους και μνημεία όπως αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες ευρήματα των ανασκαφών.
Το εισιτήριο εισόδου στο μουσείο της Ακροπόλεως περιλαμβάνει φυσικά τον υπόγειο χώρο των ανασκαφών έτσι θα σας πρότεινα να ξεκινήστε από εκεί την επίσκεψη σας ώστε να θαυμάσετε ακόμα περισσότερο τα υπέργεια τμήματα του.
Το νέο μουσείο της Ακροπόλεως είναι έτσι δομημένο ώστε να προσομοιάζει με τον ιερό βράχο, οπότε αμέσως μετά την είσοδο στον ισόγειο χώρο, βλέπουμε μια τεράστια αίθουσα που ονομάζεται η αίθουσα των Κλιτύων, και των ιερών , δηλαδή των πλαγιών του ιερού βράχου όπου υπήρχαν δεκάδες ναΐσκοι, θέατρα, και θεραπευτήρια.
Οι γυάλινες προθήκες στη δεξιά πλευρά
περιλαμβάνουν κυρίως πήλινα αγγεία και αντικείμενα της καθημερινής ζωής των πρώτων κατοίκων του οικισμού, ενώ στην αριστερή πλευρά της αίθουσας βλέπουμε στις γυάλινες προθήκες, κυρίως λουτροφόρους από το υπαίθριο ιερό της Νύμφης, που ήταν προστατίτιδα των γαμήλιων τελετών και φυσικά του γάμου.
Τα αγάλματα και τα ανάγλυφα που κοσμούν την αίθουσα ανήκαν σε σημαντικά αλλά και σε μικρότερα ιερά των πλαγιών του ιερού βράχου, όπως το ιερό του Ασκληπιού, το ιερό του Διονύσου, του Δία , του Απόλλωνα, του Πάνα , της Ίσιδας, της Αφροδίτης, της Γαίας Κουροτρόφου κά
Ανεβαίνοντας προς τον πρώτο όροφο του μουσείου συναντούμε το εντυπωσιακό αέτωμα του πρώτου κεντρικού λατρευτικού ναού της ακρόπολης, του εκατόμπεδου, αφιερωμένο στην θεά Αθήνα, που έστεκε στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα ο Παρθενώνας.
Στην αρχή του ορόφου υπάρχουν εντοιχισμένες μικρές βιτρίνες με ευρύματα ανασκαφών που αναδεικνύουν την μετάβαση του βράχου της Ακροπόλεως, από οχυρωμένο τόπο διαμονής των πρώτων κατοίκων του οικισμού , σε ιερό λατρευτικό κέντρο της θεάς Αθηνάς, αλλά και άλλων θεοτήτων.
Στην συνέχεια του πρώτου ορόφου, προς την δυτική πτέρυγα βλέπουμε τα εντυπωσιακά ευρύματα που αφορούν τα προπύλαια, τον ναό της Αθηνάς Νίκης αλλά και το Ερέχθειο.
Σήμα κατατεθέν του Ερεχθείου, είναι φυσικά οι Καρυάτιδες, με τις πέντε από αυτές να βρίσκονται στο μουσείο της ακρόπολης και την έκτη στο βρετανικό μουσείο.
Δίπλα στα ευρύματα του Ερεχθείου βλέπουμε τα σημαντικά αρχιτεκτονικά μέλη από τα μεγαλοπρεπή Προπύλαια.
Το υπόλοιπο κομμάτι της δυτικής πτέρυγας καταλαμβάνουν τα πολύτιμα ευρήματα του ναού της Αθηνάς Νίκης που βρίσκεται στον νότιο πύργο των Προπυλαίων.
Η υπόλοιπη πτέρυγα περιλαμβάνει γλυπτά από το ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, αφιερώματα της ακρόπολης των κλασσικών χρόνων, της εξωτερικής πολιτικής, των τιμόμενων πολιτών, της εποχής του Αλέξανδρου, της ρωμαϊκής περιόδου και του τέλους της Αρχαιότητας.
Информация по комментариям в разработке