RANA ALAGÖZ KİMDİR? Selçuk Alagöz'ün Kardeşi Rana Alagöz Aslında Kim?

Описание к видео RANA ALAGÖZ KİMDİR? Selçuk Alagöz'ün Kardeşi Rana Alagöz Aslında Kim?

RANA ALAGÖZ O DOĞDUĞUNDA TAKVİMER 7 OCAK 1948İ GÖSTERİYORDU. BAHATTİN VE HACER ALAGÖZ ÇİFTİ, 1944 YILINDA DOĞAN İLK ÇOCUKLARINA SELÇUK ADINI VERİMİŞTŞ. ARDINDAN SIRASIYLA RANA, ALİ VE NİLÜFER DÜNYAYA GELİDİ.. BİR ÖĞRETMEN OLAN BAHATTİN BEY, ÇOCUKLARINA AŞILADIĞI MÜZİK SEVGİSİNİN GÜNÜN BİRİNDE ALAGÖZLER’ E ÜLKENİN EN UZUN SOLUKLU AİLE GRUBU UNVANINI KAZANDIRACAĞINI HAYAL ETMİŞ MİDİR BİLİNMEZ AMA, DÖRT KARDEŞTEN MÜZİK DÜNYASINA İLK ATILAN AĞABEY SELÇUK OLUR. RANA DAİLK MÜZİK EĞİTİMİNİ ÖĞRETMEN OLAN BABASINDAN ALDI. USTA SANATÇI HÜRRİYETTEN EDA SOLMAZA VERDİĞİ RÖPORTAJDA AİLE YAŞAMIYLA İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ: “KENDİMİ ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUM ÇÜNKÜ ÇOK GÜZEL BİR AİLEYE DOĞDUM. BABAM ÖĞRETMENDİ AYNI ZAMANDA DA MÜZİK ADAMIYDI. BABAMIN İSTANBUL’DA İDARECİLİK YAPTIĞI OKULA 5 YAŞINDA GİTMEYE BAŞLAMIŞTIM. MANDOLİN ÇALAN ÖĞRENCİLERİN BİR BAŞINDA BEN, BİR BAŞINDA DA ABİM SELÇUK ALAGÖZ OLURDU. ABİM, 1965 YILINDA HÜRRİYET GAZETESİ’NİN İLK ALTIN MİKROFON YARIŞMASINA DİĞER KARDEŞİM ALİ İLE KATILDI. FİNALE KALDI. 1966 YILINDA TEKRAR KATILDI VE 3’ÜNCÜ OLDU.
BÖYLESİNE MÜZİKLE İÇ İÇE OLAN BİR AİLEDE BÜYÜYÜP KENDİNİ MÜZİĞE ADAMAMASI İMKANSIZDI. MANDOLİNİ ELİNE İLK ALDIĞINDA DAHA 5 YAŞINDAYDI.İSTANBUL KONSERVATUARINDA ŞAN VE SOLFEJ ÖĞRENCİSİYDİ.DAHA ÖNCE ALTIN MİKROFON YARIŞMASINA KATILAN ABİSİNİN BİR ŞANSSIZLIĞI OLMUŞTU.1967 SENESİNDE HÜRRİYET GAZETESİ YENİ BİR KURAL ÇIKARMIŞTI. BİR SENE ÖNCE İLK ÜÇE GİRENLER AYNI İSİMLE YARIŞAMAZDI VE GRUPTA FARKLI MÜZİSYENLER OLMALIYDI. CAHİT BERKAY, SELÇUK ALAGÖZ VE ALİ ALAGÖZÜN OLDUĞU ORKESTRAYA RANA DA DAHİL OLDU VE ONUN ADIYLA YARIŞMAYA KATILDILAR. BU KEZ 3. OLMUŞLARDI. SONRASINDA ŞÖHRETE KAVUŞAN RANA İSTANBUL KONSERVATUARINDAKİ EĞİTİMİNİDE YARIDA BRAKTI. ÇÜNKÜ YA SAHNEYİ BIRAKIP KLASİK EĞİTİM GÖRECEKTİ YA DA AYRILACAKTI. O DA AYRILMAYI TERCİH ETTİ. KARİYER YAŞAMI BOYUNCA ABİSİ SELÇUKLA BİRLİKTE ÇALIŞTI RANA.ONLAR İÇİN ÖNCE KARDEŞLİKLERİ SONRA KAZANÇLARI GELİYORDU. 1965 YILINDA İLK 45LİĞİ OLAN ROMEN KIZINI ÇIKARDI. SONRASINDA KONYA KABAĞI, BALAYI, İZMİRLİM, PATA PATA, AH ŞU ERKEKLER, RANA SELÇUK ALAGÖZ KARDEŞLER 1970 SENESİNDE YUNANİSTANDA DÜZENLENEN MÜZİK FESTİVALİNDE TÜRKİYEYİ TEMSİL ETTİ. ALAGZ KARDEŞLER BUNUN DIŞINDA PEK ÇOK YURT DIŞI ORGANİZASYONUN A TÜRKİYE ADINA KATILDIAR. RANA VE SELÇUK ALAGÖZ 1975 YILINDA ODEON GRUBUNA BAĞLI POLYDOR MÜZİK FİRMASIYLA ANLAŞMA İMZALAR VE SEKSENLERE DEK SÜRECEK BU DÖNEM, İKİ KARDEŞİN BAŞARI ÇİZGİLERİNİ ZİRVEYE TAŞIR. ARDI ARDINA YAYINLANAN “HER ŞEY BİTMEDİ BİTEMEZ”, “MALABADİ KÖPRÜSÜ”, “DELİYİM SEVİYORUM”, “AŞKIN GÖZÜ KÖR MÜ”, “VAH BACIM VAH”, “ZEYNO” VE DİĞERLERİYLE ALAGÖZ KARDEŞLER VE ODEON İŞBİRLİĞİNİN YAYINLANAN HER 45’LİK PLAĞI ONİKİDEN VURUR. ŞARKILARI DA TIPKI ŞARKICILIKLARI GİBİ DAHA YETKİN BİR ÇİZGİYE ERİŞMİŞTİR ARTIK. BAŞLIK PARASI, TÖRE CİNAYETİ, ŞEHİT ASKERLER GİBİ BUGÜN DE KANAMAKTA OLAN TOPLUMSAL YARALARIMIZI MÜTHİŞ HİKAYELERLE ANLATIRLAR, KIRMADAN, KAFA GÖZ YARMADAN, İNCE BİR SIZI VE İBRET BIRAKARAK. AŞK ŞARKILARI İSE, DÖNEMİN ŞUURSUZ NEŞELİ “LAY LAY LOM” ŞARKILARI ARASINDA AYAKLARI YERE BASAN, AYARI KAÇMAMIŞ BİR DUYGUSALLIK TAŞIYAN, YAŞANMIŞ SEVDA ÖYKÜLERİ OLUR, DOKUNUR YÜREKLERE.USTA SANATÇI HÜRRİYETE VERDİĞİ RÖPORTAJDA HEP ABİSİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMASIYLA İLGİLİ ŞUNLARI SYLEMİŞTİ: “İYİ Kİ TEK BAŞIMA DEĞİLDİM. O KADAR RAHAT YAŞADIM Kİ... HEP ‘KENDİMİ PRENSES GİBİ HİSSEDİYORUM’ DERDİM. ÇÜNKÜ SAHNE ÜZERİNDE DE ARKASINDA DA ZORLUK YAŞAMADIM. 1966 YILINDA, İSTANBUL DIŞI KONSERLERDE BABAM EŞLİK EDİYORDU. ARDINDAN BEN GRUBA KATILDIM. OĞLUM DAĞHAN’I DOĞURANA KADAR DA ANNEM BENİMLE KONSERLERE GELMEYE BAŞLADI. DEVAMLI KORUMA VE GÜVEN İÇİNDE SAHNE ALDIM. 70’Lİ YILLARDA ÇOK YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALAR YAPIYORDUK. ŞAN TİYATROSU, MÜZİSYENLER SENDİKASI VE FİTAŞ SİNEMASI GİBİ BİRÇOK YERDE KONSER VERDİK.”
RANA SELÇUK ALAGÖZ KARDEŞLER 1984 YILINDA HER GECE KERVANSARAY OTELDE SAHNEYE ÇIKMAYA BAŞLADI. 20 YILBOYUNCA ORADA ÇALIŞTILAR VE SAYISIZ ÜLKENİN ŞARKILARINDAN OLUŞAN REPERTRUARLARIYLA TURİSTLERE SESLENDİLER. GAZİNO GEÇMİŞLERİ PEK OLMAMIŞTI. SADECE MAKSİM GAZİNOSUNUN KAPANMASINA YAKIN TURİZM ÜZERİNE PROGRAMLAR YAPARKEN SAHNE ALDILAR.USTA SANATÇI EN ÇOK SES GETİREN HER ŞEY BİTMİŞTİR ARTIK, HER ŞEY BİTMEDİ BİTEMEZ VE MALABADİ KÖPRÜSÜ ŞARKILARIYLA İLGİLİYSE ŞU İFADELERİ KULLANMIŞTI: RAHMETLİ İBRAHİM ÖZORAL KOMŞUMUZDU. BİR GÜN KOŞA KOŞA EVE GELDİ, ‘RANA VE SELÇUK SİZE ÇOK GÜZEL BİR BESTE YAPTIM’ DEDİ. BİZ DE O SIRADA APOLLONİA MÜZİK FESTİVALİ’NDE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMİŞ, DÖNERKEN DE BİRÇOK YUNAN ŞARKISINI YANIMIZDA GETİRMİŞTİK. O ŞARKILARDAN BİRİNİ 45’LİĞE BASACAKTIK AMA ARKA YÜZÜNE ŞARKI ARIYORDUK.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке