Probiyotik Turşu Nasıl Yapılır Lakto Fermente

Описание к видео Probiyotik Turşu Nasıl Yapılır Lakto Fermente

#probiyotik #fermente #sirkesiz #limonsuz #turşu

Probiyotik Doğal Ev Yapımı Sirkesiz Limonsuz Turşu Tarifi:
-Probiyotik faydalı bakteri, prebiyotik faydalı bakterilerin besinidir.
-Probiyotik turşunun içerisinde faydalı probiyotik bakteriler oluşur.
-Probiyotik turşu hazırlanmasındaki amaç bağırsağımızdaki faydalı bakterileri populasyonunun arttırılmasıdır. Bu kefir ile de yapılabilir. -Aynı zamanda sebzeler fermente olduklarında ihtiva ettikleri C vitamini veya B vitamini de artmaktadır.
-Her mevsimde, mevsim sebzeleriyle probiyotik turşu yapılabilir. Bütün ya da bölünmüş halde kullanılabilir. Bölünmüş halde olanlar daha çabuk fermente olacaktır.
-Turşuda sirke, limon tuzu ya da limon kullanıldığında probiyotik olmaz. Doğal sirkenin kendisi de probiyotiktir fakat ortamda başka bakterilerin oluşumuna izin vermez. Limon veya limon tuzu da aynı şekilde faydalı bakterilerin oluşumuna izin vermez sadece besinleri bir anlamda mumyalayarak tüketim ömrünü arttırmış olursunuz ki amaçlanan bu değildir.
-Turşu oda sıcaklığında durduğu sürece fermente olur, buzdolabına girdiğinde aynı kefir ya da yoğurt gibi fermantasyon durur. Ortamın sıcaklığına göre fermantasyon süresi 5-10 gün arası değişmektedir. -Yazın daha çabuk fermente olurken kışın daha geç fermente olabilmektedir. Kavanozlar aynı yoğurt ya da kefir gibi tercihen karanlık bir yerde bekletilmelidir. Hazır olduktan sonra mutlaka buzdolabına konulmalıdır. Aksi takdirde küflenir.
-Probiyotik turşulara lakto-fermente de denir. Bunun sebebi fermantasyon sonucu laktabasilus bakterisinin oluşmasıdır.
-Gerçekten tamamen organik gıdalarda başlangıç kültürü gerekmeyebilir fakat tam emin olamadığımız için kavanoza mutlaka kefir altı suyu/peynir altı suyu/yoğurt suyu eklenmelidir. Bunlarda doğal olarak laktobasilus bakterisi bulunarak fermantasyonu arttırır.

Turşu Kavanozunda Olması Gerekenler
-Salamura Suyu (1 litre içme suyuna 1,5-2 yemek kaşığı kaya tuzu mevsime göre değiştirin yazın daha çok tuz koyun)
-Mevsiminde doğal sebze
-Başlangıç Kültürü yarım ya da 1 çay bardağı (kefir altı suyu/peynir altı suyu/yoğurt suyu yada önceki turşunun suyu)
-Oluşacak Probiyotikleri beslemek amacıyla prebiyotik gıdalar eklenmelidir (nohut, ayçekirdeği, kişniş tohumu, sarı hardal tohumu)
-Sebzelerin sertliğinin korunması amacıyla talin içeren gıdalar eklenmelidir (Asma yaprağı, yeşil yada siyah çay-poşet çay)
-Aroma vermesi amacıyla sarımsak, maydanoz, kereviz sapı, karabiber tavsiye edilebilir.
-Sebzeler sıkıca yerleştirilmeli ve sebzeler ile kapak arasına mutlaka ağırlık konulmalıdır.
-Kavanozların kapaklarını hemen kapatmayın fermente aşamasında gaz çıkışı çok olur sebzelerin üzerinde ağırlıkla kavanozun kapağı yarım kapalı başka bir kapta bekletin.

Sağlık Etiketleri
sörfçü arel abi, sörfçü, arel, abi, çizgi film, eğlenceli, neşeli, çocuk, videosu, eğlenceli çocuk videosu, tanıtım, oyun, oyuncak, sağlık, sağlıklı yaşam, protein, protein tozu, prebiyotik, probiyotik, kefir, bentonite kili, günlük, organik, protein, doğal, besin desteği, ev yapımı, bar, protein bar, fıstık ezmesi, turşu, Probiyotik Turşu Nasıl Yapılır, Doğal Probiyotik Turşu, Probiyotik Turşu, Lakto Fermente Turşu, Sirkesiz Turşu, limonsuz, lakto fermente, fermente turşu

Комментарии

Информация по комментариям в разработке