جنگ داخلی افغانستان | Afghan Civil War | تاریخ افغانستان

Описание к видео جنگ داخلی افغانستان | Afghan Civil War | تاریخ افغانستان

پس از خروج نیرو های شوروی و استعفای داکتر نجیب الله و سقوط جمهوری دموکراتیک افغانستان ، مردمی که سالها طعم جنگ را چشیده بودند- انتظار داشتند رهبران مجاهدین با ایجاد یک حکومت اسلامی به جنگ ۱۴ ساله پایان دهند. اما افسوس که این « پایان جنگ» هرگز اتفاق نیفتاد. با قدرت گیری مجاهدین، جنگ در افغانستان وارد فاز دیگری شد. پس از تشکیل حکومت اسلامی مجاهدین، گروه های رقیب جهادی جنگ دیگری را میان یکدیگر آغاز کردند که هدف آن بیش تر از هر چیزی دیگری تصاحب قدرت سیاسی بود. در نتیجه، دوره ی خشونت باری در تاریخ افغانستان رقم خورد. چنانکه در روستاها و قریه جات، احزاب و سازمان های مختلف جهادی، چنان شکافی بین مردم  ایجاد کرده بودند که هر گروه خود را برحق و دیگری را باطل دانسته، بنام اسلام و قرآن خون همدیگر را می ریختند. و همه هم ادعای برپایی حکومت اسلامی را داشتند.

 

 وقتی دامنه‌ی جنگ از روستاها و شاهراه ها به پایتخت کشیده شد، قربانی های زیادی از مردم ملکی کابل گرفت و در نتیجه‌ی این جنگ ها؛ کابل به ویرانه تبدیل شد، میراث‌های فرهنگی، آثار موزیم ملی، آرشیف ملی،‌ گالری ملی و کتابخانه عامه که عظمت تاریخی کشور را بازتاب می‌داد، غارت شد.البته این تنها نبود. جان و مال مردم به دلیل درگیری‌های تنظیم‌ها در کابل همیشه در خطر و در معرض تهدید و نابودی قرار داشت. همه‌چیز به بن‌بست کامل رسیده بود و هیچ گروهی نمی‌توانست گروه دیگر را از جایش بیرون کند. طی این درگیری‌ها و قساوت‌های بی‌شمار، اعتبار و احترامی که نیروهای مجاهدین از جنگ در برابر شوروی به دست آورده بودند در خرابه‌های کابل، میان انباشته‌هایی از خرده سنگ و پاره آجُرها برای همیشه دفن شد. مردمی که در قرن نوزدهم و بیستم، افغانستان را به «گورستان امپراتوری‌ها» مشهور ساخته بودند، در دهه هفتاد خورشیدی برای یک‌دیگر خود گورستان تدارک دیدند.

و در نتیجه رسیدیم به همان گپ کارل پوپر که گفته بود: « آنهایی که برای ما وعده‌ی بهشت را دادند، دنیای مارا تبدیل به جهنم کردند»

مجاهدین ، با مردم افغانستان دقیقن چنین کاری کردند. در این ویدیو، نگاهی به این دوره‌ی خشونت بار انداخته ایم. اینکه چرا چنین شد؟
----
منابع:
باری، مایکل (۱۳۹۹)، سایه‌های ماندگار کابل، ترجمه طاهره رحمانی و ضیافت‌الله سعیدی، کابل، انتشارات امیری.
طنین، ظاهر (۱۳۸۴)، افغانستان در قرن بیستم، چاپ دوم، تهران، طیف نگار.
صیقل، امین (۱۳۹۴)، افغانستان معاصر: تاریخ مبارزات و بقای یک ملت، ترجمه محمد نعیم مجددی، کابل.
عظیمی، نبی (۱۳۷۸)، اردو و سیاست، چاپ سوم، پشاور، مرکز نشراتی میوند.
منصور، حفیظ (۱۳۹۹)، جمعیت‌شناسی – نگاهی به تاریخ تحلیلی جمعیت اسلامی افغانستان، کابل، نشر سعید.
-------------
#جنگ_داخلی_افغانستان #جنگ_داخلی #افغانستان #احمدشاه_مسعود #مزاری #حکمتیار #عبدالرشید_دوستم #عبدالعلی_مزاری #کابل #جنگ #ربانی #داکتر_نجیب #پاکستان #ایران #افشار #تاریخ_افغانستان #زن_زندگی_آزادی #اسلامی #اسلام
#afghanistan
#history

Комментарии

Информация по комментариям в разработке