200 Günlük Basit Hareketli Ortalama, Hareketli Ortalamalar nasıl kullanılır? 200 SMA

Описание к видео 200 Günlük Basit Hareketli Ortalama, Hareketli Ortalamalar nasıl kullanılır? 200 SMA

Destek olmak için bu kanala katılın:
   / @kanaliz1  

Kanaliz ekranlarından herkese merhaba. Yeni bir video ile yine sizlerle beraberiz. Bu hafta, en çok takip edilen hareketli ortalama türlerinden biri olan 200 periyotluk Basit Hareketli Ortalama’yı ele aldık. Bildiğiniz gibi hareketli ortalamalar, ilgili finansal varlığın ortalama eğilimini belirlemenin yanı sıra, Trend Yönü ve Trend Gücü’nü belirlemek için kullanılan harika araçlardır. Hareketli ortalamalar belirli bir dönem içerisinde fiyat ortalamasını aldığı için, piyasa gürültüsünü filtrelemeye yardımcı olur. Ve bir fiyat hareketinde gürültü giderildiğinde trend yönü ve trend gücü çok daha net görülecektir. Hareketli ortalamalar hakkında daha detaylı bilgi edinmek için yukarıda beliren öneri kartına tıklayabilirsiniz. 200 periyotluk Basit Hareketli Ortalamalar ise, traderlar ve analistler tarafından genel uzun vadeli piyasa eğilimlerini belirlemek için, önemli bir gösterge olarak kabul edilir. Ve grafikte bir çizgi şeklinde gösterilir. Burada 200 periyottan kasıt, hangi grafikte işlem yapılıyorsa geriye dönük 200 adet o zaman dilimidir. Örneğin günlük grafikte işlem yapılıyorsa geriye dönük 200 günü veya saatlik grafikte işlem yapılıyorsa geriye dönük 200 saati ifade eder. Ortalama 40 haftalık bir süreci kapsayan 200 günlük basit hareketli ortalama, genel piyasa eğilimini belirlemek için hisse senedi işlemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Günlük zaman diliminde ilgili finansal varlığın fiyatı, 200 günlük ortalamanın üzerinde kaldığı sürece, genel bir yükseliş eğiliminin olduğu, altında kaldığı sürece ise genel bir düşüş eğiliminin olduğu kabul edilir. Dolayısıyla potansiyel destek veya direnç seviyelerini de belirlemenin çok güzel bir yöntemidir. 200 günlük ortalamanın sık kullanılan bir alternatifi ise, önceki yılın eğilimini temsil eden 255 günlük hareketli ortalamadır.

Peki 200 periyotluk basit hareketli ortalama işlemlerde nasıl kullanılabilir? Fiyat hareketleri 200’lük hareketli ortalamanın, üzerinde seyrediyorsa satın alma, altında seyrediyorsa satış yapma veya ortalamaya yakın seyrediyorsa duruma göre pozisyon alma şeklinde 3 farklı strateji geliştirmek mümkün. Dilerseniz bu 3 yönteme ilişkin örnekleri tek tek inceleyelim. Ama öncesinde kanalımıza abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın.

Fiyat hareketleri 200 periyotluk Basit Hareketli Ortalama üzerinde hareket ediyorsa genel bir yükseliş trendi var demektir. Ancak yükselen trendin olması ilgili finansal varlığın her noktadan satın alınabileceği anlamına gelmez. Bu trendlerde işleme girmenin ilk ve doğru yöntemi, fiyat hareketlerinin 200’lük ortalamaya geri çekilmesini beklemek olacaktır. Bu gibi durumlar, satın alma fırsatı olarak değerlendirilebilir. Ancak her geri çekilme durumlarında, fiyatların tekrar yükselişe geçeceği sonucuna varılmamalıdır. Bullish Engulfing/Harami veya Morning Doji Star gibi mum formasyonlarından geri dönüş sinyali beklemek veya diğer teknik metotlardan teyit almak daha doğru olacaktır. Fiyatlar 200’lük ortalamayı yukarı yönlü kırdıktan sonra, ortalamaya yapılan ilk pullback’in diğer geri çekilmelere nazaran tekrar yönünü yukarı çevirme olasılığı daha fazladır. Çünkü bazı durumlarda 1. Pullback, yükseliş trendinin onaylandığı anlamına gelebilir.
Fiyat hareketlerinin, 200’lük ortalamayı kırarak üzerine çıkması, her zaman geri çekileceği anlamına gelmez. Yükselen trendlerin güçlü olduğu durumlarda, geri çekilme olmadan fiyatlar yükselişini sürdürmeye devam eder. Bu gibi durumlarda yapılması gereken, fiyatların grafikte oluşan belirgin bir destek hattına kadar çekilmesini beklemek olabilir. Ekranda bir hisse senedine ait günlük grafik yer almaktadır. 200 günlük hareketli ortalamadan güçlü bir şekilde kopuş gerçekleştiren fiyatların, yükseliş trendine girdiği görülmektedir. Meydana gelen ilk hareketten sonra fiyatlarda bir miktar geri çekilme yaşanmışsa da grafikte oluşan belirgin bir destek seviyesinin altına sarkma olmamıştır. Fiyatlar bu destek hattına birçok defa temas etmiş, nihayetinde son temastan sonra yükselişini sürdürmeye devam etmiştir. Söz konusu temaslar, satın alma fırsatı olarak değerlendirilebilir. Yine burada da mum formasyonlarından veya diğer teknik analiz metotlarından teyit almak daha faydalı olacaktır. Statik destek hatlarının yanı sıra dinamik destek hatlarından faydalanmak da oldukça kullanışlı bir yöntemdir. 200’lük ortalama ile birlikte kullanılabilecek en popüler dinamik destek hattı ise 100 periyotluk basit hareketli ortalamadır.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке