Bir Günlük Açlık Sırrı Nobel Ödülü Aldı

Описание к видео Bir Günlük Açlık Sırrı Nobel Ödülü Aldı

Muhtemelen vücudunuzdaki çoğu dokunun hücrelerini düzenli olarak yenileriyle değiştirdiğini biliyorsunuzdur. Farklı organlar tamamen yenilenmek için farklı zamanlara ihtiyaç duyar. Bazı dokular da hücrelerini hiç yenilemez. Fakat vücudunuzun ölü hücrelerine ne olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Japon bir hücre biyoloğu olan Dr. Ohsumi, insan hücrelerinin atıklarından nasıl kurtulduğu üzerinde çalışarak yıllarını harcadı. Vücuttaki otofaji süreci doğru çalışmazsa, kişide tip 2 diyabet, parkinson hastalığı, bazı yaşla ilgili hastalıklar ve hatta kanser oluşabilir. Görünüşe göre, oruç tuttuğunuzda, hücreler daha uzun yaşıyor ve daha fazla enerji üretiyor.

ZAMAN BİLGİLERİ:

Otofaji nedir 1:07

Biyokimyager Dr. Christian de Duve 1960’larda ne buldu 1:41

Yeni hücreler oluşturmak için hayvansal proteinlere ihtiyacınız var mı? 2:33

Otofaji ne zaman daha hassaslaşır? 4:16

Aralıklı orucun sağlığa faydaları 5:16

24 saatlik oruç 5:58

Gün aşırı oruç 6:17

Öğün atlama 6:55

Günlük aralıklı orucu 7:17

Su orucu 7:52

Zaman zaman hayvansal proteinsiz günleriniz olması sizin için neden iyidir 8:09

#oruçtutmak #sağlıklıol #vegan



Fotoğraf:

Nobel ödüllü Yoshinori Ohsumi, 10 Aralık 2016’da Stockholm’deki bir ödül töreninde madalyasını gösteriyor. Ohsumi, proteinleri çözüp, dönüştüren hücre içi bir süreç olan “otofajiyi” aydınlattığı için fizyoloji veya tıp alanında Nobel ödülü aldı: Kyodo/Associated Press/East News, https://www.eastnews.ru/pictures/pict...

Animasyon Bright Side tarafından yaratıldı.

Müzik Epidemic Sound https://www.epidemicsound.com/

ÖZET:

- Otofajiyi ilk keşfeden kişi Belçikalı bir biyokimyager olan Dr. Christian de Duve idi. Bu keşfiyle 1974’de Nobel Fizyoloji Veya Tıp Ödülü aldı.

- Şaşırtıcı olan şu ki, araştırmalar insanların sindirim sisteminde, hayvansal protein yeseydi olacağı kadar protein ve karbonhidrat bulunduğunu gösterdi.

- Vücut daha önce depoladığı ölü ve hasarlı hücreler i ve bakteri formundaki kendi proteinini kullanabilir.

- Doğal geri dönüşüm mekanizmanız çalışmazsa, hasarlı hücreler ve parçaları vücutta birikmeye başlar. Sonunda kanser hücrelerini ve tehlikeli virüs ve bakterilerle enfekte olan hücreleri etkisiz hale getiremez. Bu da çok tehlikeli hastalıklara yol açabilir.

- Dr. Ohumi, vücudun strese maruz kalması durumunda otofajinin daha hassaslaştığını buldu. Böylesi bir stres, oruç tutma, kalori sınırlaması veya açlık bile olabilir.

- Dr. Ohsumi tüm çalışmalarında, vücudu, toksik hücreleri bölmeye ve atıktan kurtulmaya teşvik etmek için açlığı ve orucu kullandı.

- Gördüğünüz gibi, yeme ve oruç tutma dönemlerinin değiştiği aralıklı oruç, vücudunuzun kendini temizlemesine yardım eder. Ayrıca, kilo vermenizi ve metabolizmanızı hızlandırmanızı sağlayabilir.

- Oruç dünyasında yeniyseniz ve uygulamak biraz göz korkutucu geliyorsa, öğün atlayarak başlayın. Genel olarak, metabolizmanızı hızlandırıp, vücudunuzdaki temizleme mekanizmasını tetiklemek için günde bir öğünü atlamanız yeterlidir. Yeter ki, bir öğünü atladıysanız, bir sonrakinde fazla yemeyin.

- Bu araştırmadan çıkarabileceğiniz ilginç bir sonuç da, bazı insanların düşündüğünün aksine, vejetaryenlerin hayvansal protein eksikliğinden dolayı sıkıntı çekmediğidir. Sadece bunu farklı bir şekilde alırlar.



Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ
5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr

Комментарии

Информация по комментариям в разработке