ژوزف استالین : قسمت 3/3 - قاتل یا قهرمان؟

Описание к видео ژوزف استالین : قسمت 3/3 - قاتل یا قهرمان؟

حمایت اختیاری از دیپ پادکست:
  / deeppodcastiran  

Instagram:   / deep.podcast  
Telegram Channel: Https://www.telegram.me/deeppodcast
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
زندگینامه استالین

لینک قسمت اول:

   • ژوزف استالین : قسمت 1/3 - قهرمان کمون...  

لینک قسمت دوم
   • ژوزف استالین : قسمت 2/3 - در اوج قدرت  

لینک قسمت سوم
   • ژوزف استالین : قسمت 3/3 - قاتل یا قهر...  
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بخش سیزدهم: عملیات بارباروسا
این جنگ در اوایل تابستان 1941 آغاز شد جنگی موسوم به red beard (یا عملیات بارباروسا) این جنگ با حرکت سه میلیون سرباز ارتش نازی به سمت شوروی آغاز شد. از اون تاریخ تا به امروز به عنوان بزرگترین و گسترده‌ترین یورش نظامی تاریخ در جهان به شما میره. این حمله با فرماندهی پیشوای آلمان ها آدولف هیتلر صورت گرفت و هدف اون فتح نواحی غربی خاک شوروی و همچنین دستیابی به منابع نفتی کشورهای حوزه قفقاز بود. استالین تا پیش از شروع حمله هیتلر هیچگونه اطلاعاتی از حجم حمله و اهداف حمله آلمان ها نداشت. گزارشهایی که از دستگاههای اطلاعاتی دریافت میکرد بسیار نامفهوم بود.
عملیات به فرمان هیتلر در ساعت 30/3 صبح با بمباران شهرهای غربی شوروی آغاز شد. نیروهای هیتلر قوای دفاعی شوروی رو در هم شکستند و وارد خاک شوروی شدند. در چند هفته آینده همچنان پیشروی آلمانی ها ادامه داشت. تمامی مقامات شوروی و حتی استالین هم احساس میکردند دیر یا زود شکستشان حتمی خواهد بود. این تهاجم نقطه اوج جنگ جهانی دوم به لحاظ جغرافیایی و نظامی بود. علارقم پیشروی های بزرگ ارتش نازی در نهایت بزرگترین یورش نظامی جهان با بزرگترین کام بک نظامی در تاریخ جهان مواجه شد.
آلمان که تونسته بود در روزهای آغازین جنگ فرانسه رو بگیره و چندین شکست سنگین بر انگلیس وارد کنه بعد هم با قوای زیادی به سمت شوروی رفت. در همان ابتدای جنگ با شوروی بیش از سه میلیون سرباز شوروی رو از پا در آوردند. اما بعد از تسلط بر بخش عمده‌ای از این خاک مشکلاتی پیش اومد که ارتش آلمان اونها رو پیش بینی نکرده بود. یکی از اونها معضل ترابری نیروهای نظامی بود که باعث میشد مناطق فتح شده رو نتونند حفظ کنند علاوه بر اون زمستان های سخت و شرایط جنگ در زمستان پوشیده از برف روسیه بود. در نهایت در سال 1941 ارتش آلمان نازی در (نبرد مسکو) از ارتش استالین شکست خورد و با ضد حمله زمستانی روس ها به عقب رانده شدند. بعد هم نیروهای استالین جنگ رو وارد یک دوره فرسایشی کردند و آلمان دچار کمبود نیروهای نظامی شد و برگه جنگ تغییر کرد.
خیلی ها اعتقاد دارند هیلتر تصمیم بسیار اشتباهی گرفت و در شرایط اشتباهی وارد درگیری با یک کشور اشتباه شد. اما آیا استالین شخص هوشمندی بود که بر هیتلر پیروز شد؟ خیلی ها این رو هم رد میکنند. گفته میشه برای اولین بار بود که استالین تفکرات دیکتاتوری خودش رو کنار گذاشته بود و اجازه داد تا فرمانده هان نظامی کار خودشون رو انجام بدهند و دخالتی در کار اونها نمیکرد. در کل فاجعه ای که در روسیه در جریان اون حمله شکل گرفت دامن تمامی افراد رو میگیره. از هیتلر گرفته تا استالین تا تمامی فرمانده هان نظامی که با اشتاباهات پی در پی باعث کشته شدن تعداد بسیار زیادی از افراد نظامی و غیر نظامی شدند.
درسته که شوروی از کشورهای غربی خیلی فقیر تر بود اما تونسته بود بر هیتلر پیروز بشه کاری که کشورهای دیگه از پسش بر نیومده بودند و دلیل اصلیش بر میگرده به جمعیت بیشتر این کشور نسبت به سایر کشورهای غربی. در اوایل دهه چهل میلادی جمعیت شوروی بیش از 200 میلیون نفر بود. جمعیت آلمان که شامل اتریش، چک اسلواکی و لهستان اشغالی میشد چیزی در حدود 90 میلیون نفر بود.
از همه مهمتر اکثر جمعیت شوروی در سال 1941 جوانان زیر 21 سال بودند تعداد نیروهای جوان شوروی خیلی بیشتر از جوانان آلمان بود به همین دلیل در جنگ فرسایشی کفه ترازو به سمت شوروی سنگینی کرد. همه اینها نشان میداد قدرت شوروی در جبه شرقی بیشتر بود و احتمال شکست آلمان از همان اوایل حمله وجود داشت.
در سال 1943 میلادی هم آلمان و هم شوروی تعداد زیادی از نیروهای جنگی خود رو از دست داده بودند و ارتش هاشون رو به فروپاشی بود اما شوروی تعداد نیروهای جایگزین و ذخیره بیشتری داشت به همین دلیل از فروپاشی ارتش جلوگیری کرد. در حالیکه آلمان افرادی رو در اختیار داشت که هنوز به سن جنگیدن نرسیده بودند.
یکی دیگه از اِلِمان های مهم موقعیت جغرافیایی بود. شوروی خاک پهناوری داره آلمان پیشروی های خوبی داشت اما حضور نیروهای آلمانی در خاک شوروی تا رسیدن زمستان ادامه پیدا کرد همین فرصت مناسبی بود تا قوای شوروی دوباره نیروهای خودشون رو تجهیز کنند و به سمت نیروهای آلمانی ضد حمله وارد کنند.
در همین دوران بود که جبهه غربی هم تاثیر بسیار زیادی بر قدرت نیروهای آلمانی داشت، مثل محاصره آلمان توسط نیروهای هوایی بریتانیا. به طور کلی اولین اقدامات آلمان در یورش به شوروی بسیار موفقیت آمیز بود نیروهای قدرتمند، سپاه مجهز و همچنین فرمانده هان خبره باعث شدند تا پیروزی های اولیه نصیب قوای هیتلر بشه در روزهای آغازین جنگ نیروهای هیتلر توانستند تمامی جبه های ارتش شوروی رو در هم بشکنند و فقط ظرف یک هفته به شهر minsk برسند. استالین به قدری شوکه شده بود که چند روز تنها در اتاقش مینشست این افسردگی استالین باعث بحران سیاسی در دولت شوروی شد.
استالین آمادگی لازم برای جنگ جهانی دوم رو نداشت و نیروهای خودش رو برای مقابله با آلمان ها به نواحی مرزی ارسال نکرد. اما همین حرکت در نهایت باعث پیروزی استالین شد و ارتش خسته آلمان رو وارد درگیرهای فرسایشی کرد و ضد حمله های روس ها پیروزی بخش از آب درآمد.
در این ویدیو از زندگینامه استالین به پا

Комментарии

Информация по комментариям в разработке