תולעי גומי רוקדות

Описание к видео תולעי גומי רוקדות

איך אפשר לגרום לנחשי גומי "להתעורר לחיים" - תגובה כימית פשוטה שעושים ממרכיבים שיש בכל בית מאפשרת לנו את זה. הרחבה על המדע שמאחורי הניסוי: https://bit.ly/3UtXZza ניסוי מדע בבית #203
זהו סרטון מתוך הסדרה: "ניסויי מדע בבית" של מכון דוידסון לחינוך מדעי -- הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע.
אימייל לפניות: [email protected]
מה דעתכם? ספרו לנו בסקר 'מדע בבית' - http://goo.gl/onIQs
מדור 'מדע בבית' שבאתר האינטרנט של מכון דוידסון (שם ניתן למצוא ניסויים נוספים שאפשר לעשות בבית):
http://davidson.weizmann.ac.il/online...

דף הפייסבוק של מכון דוידסון (באמצעותו אפשר להישאר מעודכן בחדשות מדע, סרטים חדשים, ציטוטים מעניינים וצילומים של פעילויות):
  / davidsononline  

כתב ומציג: ד"ר אבי סאייג
בימוי ועריכה: מתן פלד
הפקה: שירלי בש
צילום: עידן גליקזליג
אנימציות פתיח: נעמה זיו חיון
סאונד: אווה ספיטקובסקי
אנימציות: רונית צוויג

זהו סרטון שאפשר להראות בכיתה או לעשות בכיתה בזמן שיעור מדעים או כימיה או פיזיקה, הניסוי מבוסס על שני עקרונות מדעיים - הראשון זה חוק הציפה של ארכימדס, שקובע מתי גופים יצופו או ישקעו בתוך נוזל אחר. כאשר מה שקובע זה הצפיפות (לא המשקל!) כלומר היחס בין המשקל לנפח. נחשי גומי / תולעי גומי צפופים ממים ולכן שוקעים. בועות של גז פחות צפופות ממים ולכן צפות - ככה בדיוק עובדים מצופים. בניסוי בעצם חיברו 'מצופים' בצורה של בועות גז לנחשי הגומי. את בועת הגז ייצרנו בעזרת תגובה כימית בין אבקת סודה לשתייה וחומץ - תגובה שמיצרת גז פחמן דו חמצני. בועות הגז נתפסות בנחשי הגומי ומציפות אותם כלפי מעלה, בדרך למעלה חלק מהבועות נפרדות מהנחשים, ובטח שבסוף המסע של הנחש - בקצה המים, ואז הנחש שוקע חזרה וחוזר חלילה. בדרך כל התגובה בין חומץ לסודה היא מאוד מהירה - מי שמכיר את ניסוי הר געש של קצף, אבל הפעם היא הייתה איטית כי מהלנו את התמיסה הרבה להאט הקצב.

תוכנית מדע בהתכתבות:
http://davidson.weizmann.ac.il/progra...

רשימת כל הסרטים בסדרה:
   • מדע בבית - כל הניסויים (playlist)  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке