Koereiger op Vlieland, Zeldzaam !

Описание к видео Koereiger op Vlieland, Zeldzaam !

De Koereiger was vorige week op Vlieland 🤩

De koereiger is een bijzondere vogel in Nederland om verschillende redenen. Ten eerste is deze vogel niet inheems in Nederland, maar een zogenaamde dwaalgast.
Dit betekent dat de koereiger normaal gesproken buiten Europa broedt, voornamelijk in Afrika, Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Azië.
Ze trekken in de winter naar warmere streken.
Het is echter een zeldzame verschijning in Nederland.

AANTALLEN IN NEDERLAND
Aantal broedparen 3 (in 2022)
Geschat maximum aantal overwinteraars 3-13 (in 2013-2015)
Doortrekkers 1-100 (in 2008-2012)
Bron: sovon.nl

In de video:
Het heeft de afgelopen tijd veel geregend en het is dan ook voor deze Koereiger een koud kunstje om aan zijn eten te komen. De ene na de andere worm pikt ie van het gras alsof ze voor het oprapen liggen. Hij heeft nog wel even een klein opstootje met een meeuw die ook wormen zit te zoeken. Een dag later tref ik de Koereiger in een natte wei vlakbij Lange Paal.

De aantallen lijken de laatste jaren toe te nemen en in 1998 is voor het eerst met zekerheid gebroed in de Wieden (Overijssel), zonder succes overigens. In 2006 was er een evenmin succesvol broedgeval in de Braakman (Zeeland). Koereigers zijn minder dan andere reigers gebonden aan water, en aan te treffen in weilanden met koeien, paarden of schapen. Ook liften ze graag op de rug van een schaap of koe mee.


The Cattle Egret was on Vlieland last week 🤩

It has rained a lot lately and it is therefore a breeze for this Cattle Egret to get its food. He picks one worm after another from the grass as if they were there for the taking. He has a bit of a fight with a seagull that is also looking for worms. A day later I found the Cattle Egret in a wet meadow near Lange Paal.

The cattle egret is a special bird in the Netherlands for several reasons. Firstly, this bird is not native to the Netherlands, but a so-called vagrant.
This means that the cattle egret normally breeds outside Europe, mainly in Africa, Southern Europe, the Middle East and Asia.
They migrate to warmer regions in winter.
However, it is a rare appearance in the Netherlands.

NUMBERS IN THE NETHERLANDS
Number of breeding pairs 3 (in 2022)
Estimated maximum number of winter visitors 3-13 (in 2013-2015)
Passers-by 1-100 (in 2008-2012)
Source: sovon.nl

Комментарии

Информация по комментариям в разработке