7 Efecte UIMITOARE daca bei CAFEA

Описание к видео 7 Efecte UIMITOARE daca bei CAFEA

Iti place sa bei cafea? Hai sa vezi cat de sanatos este acest obicei!
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări:    / pacientul20  

1.Favorizează tranzitul intestinal
Oooo, dar cine nu știe că o ceașcă de cafea aduce dimineața veselie! Favorizează peristaltismul, adică mișcările intestinale, și prinzi nenică viteză în drum către baie. În afară de asta, cafeaua poate reduce riscul de pancreatită, calculi biliari și boli ale vezicii biliare.

2.Îmbunătățește concentrarea
După prea puține ore de somn pe noapte, ajungi la filtrul de cafea pe pilot automat. După o ceașcă de cafea se ridică din creier ceața, se reduce somnolența, crește vigilența, pleacă oboseala și prinde putere concentrarea. Toate sunt efectul cofeinei, care acționează asupra sistemului nervos central ridicând nivelurile de dopamină și nor-epinefrină dar blocând efectele adenozinei, substanță chimică din creier care e la butonul oboselii.

3.Reduce riscul de boli hepatice
Cafeaua are numeroase proprietăți de protecție hepatică. Cantități moderate de cafea, până în 3 cești pe zi, pot ajuta la combaterea cirozei asociate consumului de alcool, a steatozei hepatice nonalcoolice (boala ficatului gras), a hepatitei C și a cancerului hepatic. Creșterea țesutului cicatricial care duce la fibroză hepatică este încetinită de producerea unei substanțe chimice numite paraxantină, iar aceasta este produsă atunci când organismul digeră cofeina din cafea.

4.Poate reduce riscul de diabet de tip 2
Studiile arată că persoanele care consumă două cești de cafea pe zi pot prezenta un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 în comparație cu cele care nu agreează această băutură și nici pișcați cu ceară n-ar duce ceașca la gură. Cofeina, acidul clorogenic (un polifenol), bogat în antioxidanți și magneziul din cafea, toate au un efect benefic în metabolismul glucozei și îmbunătățesc sensibilitatea la insulină, contribuind la reducerea riscului de diabet de tip 2. Cu o precizare care o să îți pară foarte amară: efectele sunt pozitive numai dacă bei cafeaua fără zahăr.

5.Poate reduce riscul de cancer colorectal
Știi ce este o metaanaliză? Este un fel de statistică, dar care combină date din mai multe studii pentru a realiza unul foarte mare, studiu ale cărui rezultate sunt mult mai precise. Ei bine, trei metaanalize, puse și ele cap la cap, au sugerat că 4 sau mai multe cești de cafea pe zi reduc riscul de cancer colorectal cu până la 24%.

6.Poate reduce riscul de cancer endometrial
Nu mai puțin de 67.470 de femei care consumau cafea au participat la un studiu la care nu știu de ce nu m-au invitat. Rezultat: riscul de a dezvolta cancer endometrial a fost cu 25% mai mic la cele care dădeau gata patru sau mai multe cești de cafea pe zi, comparativ cu cele care se mulțumeau cu numai una. Iar față de cele care nu consumau deloc cafea, cu 30% mai mic. Și nu, meritul nu este al cofeinei, pentru că la fel de eficientă s-a dovedit și cafeaua decofeinizată.

7.Oferă un important aport de antioxidanți
Cafeaua neagră (pentru că se consumă și cafea verde!) conține polifenoli care sunt antioxidanți, iar aceștia ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor și sunt modalitatea organismului de a elimina subprodusele nocive ale metabolismului, cu rol într-o mare varietate de afecțiuni cronice. Cafeaua are mai mulți antioxidanți decât ceaiul negru și cel verde, boabele acesteia conținand chinine, care devin mai puternice după prăjire. Antioxidanții din cafea au potențialul de a lupta împotriva obezității prin scăderea greutății, pot ajuta la protejarea ochilor și retinei, pot contribui la prevenirea bolii Alzheimer dar și a altor forme de demență. Lucica!!!!!!! Trei cafele la fata! De urgență!

#efectecafea #beneficiicafea #renuntlacafea

---
Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam    / pacientul20  

Facebook:   / pacientul20  
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram   / pacientul2.0  

00:00 – 01:32 intro
01:32 – 02:36 Efectele cofeinei
02:36 – 04:53 Ce afecțiuni POȚI dezvolta
04:53 – 09:00 Ce beneficii ai dacă bei CAFEA
09:00 – 09:22 Moment artistic

#cafea #sanatate #romania

Комментарии

Информация по комментариям в разработке