Cum știi că ai DEPRESIE: 9 SEMNE la care să fii ATENT

Описание к видео Cum știi că ai DEPRESIE: 9 SEMNE la care să fii ATENT

Știi că poţi avea DEPRESIE fără să îţi dai seama? Hai să afli ce simptome îți dau de gândit!
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări:    / pacientul20  

Depresia te face cum se zice din om, neom. Interferează cu capacitatea de a te hrăni, de a dormi, de a lucra, de a studia și de a te bucura de viață. Depresia e mult mai mult de-atât, simptomele ei sunt copleșitoare. Iar
lăsată netratată poate deveni o afecțiune gravă. Foarte gravă.

Iată care sunt cele 9 semne care indică faptul că suferi de depresie.
1. Sentiment de neputință și lipsă de speranță
Te simți o persoană neajutorată, care simte că nu poate face absolut nimic pentru a îmbunătăți situația și care nu mai are nicio speranță. Frecvent, cel afectat se consideră o persoană lipsita de valoare și resimte un puternic sentiment de vină.
2. Pierderea interesului pentru activitățile zilnice
Depresia ucide cheful de orice. Nu că nu îți arde nici să te speli, dar nu îți mai pasă de pasiunile pe care le aveai, cum ar fi lectura, nu te mai interesează ieșirile în oraș cu prietenii și nicio altă activitate socială, nu îți mai pasă de distracție și nici de sex. Practic îți pierzi capacitatea de simți bucurie sau plăcere.
3. Modificarea apetitului
În unele situații cel afectat poate avea un apetit crescut, care să ducă la creștere în greutate, sau dimpotrivă, o lipsă a poftei de mâncare, avand ca și consecință scăaderea ponderală. O slăbire sau îngrășare cu mai mult de 5% din greutatea corporală, într-o lună de zile, determinată de modificări neintenționate în ceea ce privește alimentația, pot reprezenta un simptom al depresiei.
4. Tulburări de somn și oboseală
Lipsa unui somn odihnitor, de calitate, poate duce la anxietate, care se manifestă cu nervozitate, neliniște, spaimă, panică, sentimentul de pericol iminent, ritm cardiac rapid, respirație rapidă, transpirație, tremurături sau spasme musculare, probleme de concentrare sau de gândire clară.
5. Furie sau iritabilitate
Orice fleac poate enerva o persoană care are depresie, și asta pentru că nivelul său de toleranță este scăzut. Starea de agitație, de neliniște, adesea inexplicabile și fără vreun motiv evident, fac parte din tabloul clasic de manifestări.
6. Nivel scăzut de energie
Senzația de oboseală face ca persoana care suferă de depresie să-și simtă greu întregul corp, iar din acest motiv până și cele mai simple sarcini să le considere epuizante iar îndeplinirea lor să dureze mult mai mult timp decât ar fi normal.
7. Probleme de concentrare
A se concentra, a-și aminti unele lucruri sau a lua decizii, sunt lucruri de-a dreptul chinuitoare pentru cel care experimentează episodul depresiv.
8. Emoții incontrolabile
Schimbările bruște de dispoziție sunt specifice și depresiei. Acum ești o explozie de furie, peste un minut plângi necontrolat și neconsolat (amândouă aparent făra motiv), pentru că trăiești într-un carusel de emoții.
9. Gânduri suicidare
Depresia duce uneori la sinucidere. Iar sinucigașii adesea prezintă mai întâi simptome: vorbesc despre intenția lor și adesea au o tentativă eșuată înainte de a reuși să-și pună capăt vieții. Este foarte important ca atunci când crezi că cineva prezintă un risc major și imediat de auto-vătămare, să soliciți ajutor de urgență, să rămâi cu acea persoană până la sosirea ajutorului, să îndepărtezi orice obiect cu care și-ar putea face rău, să o asculți fără să o cerți, judeci și fără să țipi la ea.

00:00 – 01:15 Depresia
01:15 – 02:05 Cum se manifestă
02:05 – 02:37 Neputință și lipsă de speranță
02:37 – 03:07 Pierderea interesului
03:07 – 03:38 Modificarea apetitului
03:38 – 04:27 Oboseală și tulburari de somn
04:27 – 04:52 Iritabilitate
04:52 – 05:35 Nivel scăzut de energie
05:35 – 06:20 Gânduri suicidare. Important!
06:20 – 08:26 Cauze și factori de risc
08:26 – 09:51 Variația simptomelor. Sex și vârsta

---
Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam    / pacientul20  

Facebook:   / pacientul20  
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram   / pacientul2.0  

#depresie #sanatate #romania

Комментарии

Информация по комментариям в разработке