Studerende køber sig til bedre karakterer

Описание к видео Studerende køber sig til bedre karakterer

Kan man få hjælp til opgaveskrivning? Hvad koster det at få andre til at lave ens opgaver på gymnasiet og universitet? Og hvor kan man købe en opgave? Bagmænd tjener mange penge på at lave og sælge opgaver, når studerende køber sig til bedre karakterer.

Se også dokuen om de unge, der doper sig til et 12-tal:    • Study Drugs - studerende doper sig ti...  

Unge studerende i DK kommer i kontakt med de såkaldte lektiehjælpere gennem lektiegrupper på Facebook. Den største har mere end 20.000 medlemmer, og her mødes køber og sælger, lektiehjælpere og studerende, og aftaler, om der skal laves en opgave i dansk, matematik, samfundsfag, religion eller historie. Det kan også være en spr, bachelor eller et speciale. Ofte er der en kort deadline, før opgaven skal afleveres, og de studerende er pressede på deres uddannelser. En misset opgave eller dårlig karakter kan spænde ben for karrieren.

Lav min opgave, skriv min opgave, skriv min bachelor, skriv min srp, skriv min opgave universitet, skriv min eksamensopgave, hjælp med opgave og hjælp til opgaveskrivning er nogle af de ting, som danske studerende googler, når fristen for opgaven nærmer sig. Maya Ødum Eichmüller var af dem, der gerne ville købe en opgave. Hun købte den for fire år siden i gymnasiet, fordi hun var presset af skole, mange afleveringer og frygtede karakteren -3, hvis hun ikke afleverede. Østjyden betalte 700 kroner for opgaven og lektiehjælp og fik 02 for den.

TV2 ØSTJYLLANDs dokumentarist Milan har talt med mange mennesker, der enten har købt opgaver af andre eller lavet opgaver for andre, der går på nogle af uddannelserne i Danmark. De aftaler prisen for opgaven over Messenger, Snapchat eller mundtligt. Det kaldes også ghostwriter eller ghostwriting af en skoleopgave.

Det er kun lidt over to år siden, at det blev ulovligt med udbud eller salg af skriftlige opgavebesvarelser eller anden uhensigtsmæssig hjælp til aflæggelse af prøver, og det straffes med bøde. TV2 ØSTJYLLAND er i kontakt med en lektiehjælper, der gennem de seneste 6-7 år har skrevet 1500 opgaver og tjent 240.000 kroner sort på et år. Opgaverne bliver betalt fra gang til gang eller er en del af et abonnement, hvor de studerende betaler et månedligt eller årligt beløb for at få lavet matematikafleveringer eller samfaflevering i gymnasiet.

En anden såkaldt ”lektiehjælper” er Rezzan Basaran, der for fire år siden lavede opgaver for venner og familie. Flere fik hjælp til eksamensopgaver. De snød ved at tage to telefoner med til eksamen. På den måde kunne de aflevere den ene og bruge den anden til at internetdele med den bærbare computer. På den måde kom de udenom sikkerhedsnettet på skolens eget netværk, og Rezzan kunne skrive opgaven. Det er den tidligere lektiehjælpers indtryk, at det var et stort karakterpres, der fik dem, der studerer, til at søge hjælp, så de kunne komme videre i uddannelsessystemet. Det var jordens undergang, hvis den unge mand ikke hjalp dem. Lektiehjælperen lavede mest eksamensopgaver, men også almindelige opgaver, der skulle afleveres i løbet af skoleåret.

Spørgsmålet er, om eleverne kan det, de skal, når de bliver studenter, når andre har lavet deres opgaver? Én anden dansker, der sælger opgaver, mener, at folk alligevel vil blive smidt ud af deres uddannelse, hvis de ikke er egnede. Det er ikke den enkelte opgave, der gør forskellen, siger han.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med samtlige ungdomsuddannelser i området, og her har rektor i skolerne oplevet få problemer med opgavesnyd. Østjyllands Politi har ikke modtaget nogen anmeldelser om, at nogen har skrevet opgaver for andre eller afleveret en opgave, de ikke selv har skrevet.

Vi håber, du kan lide dokumentaren om snyd med skoleopgaver. Når du har set vores dok, er der endnu flere dokumentarer og serier klar på vores YouTube-kanal. Subscribe her: https://www.youtube.com/channel/UCfS2...

TV2 ØSTJYLLAND: Vi skaber samtaler og oplevelser i fællesskab og sikrer public service til de kommende generationer.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке