Detoxifierea ficatului [7 metode pentru un ficat sanatos]

Описание к видео Detoxifierea ficatului [7 metode pentru un ficat sanatos]

Dacă vrei să ne întâlnim față în față, am o veste pentru tine: în perioada 01 noiembrie - 14 decembrie 2024 voi susține un turneu de conferințe și workshopuri în următoarele orașe: Sibiu, Brașov, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Alba Iulia, Târgu Mureș, Craiova, București, Constanța, Brăila și Suceava. Pentru detalii și înscrieri accesează: doctorcezar.ro/evenimente.
.
.
.

Dacă te simți obosit, slăbit, ai ameteli, iritabilitate, greturi, dureri abdominale, dureri în umărul drept, dureri de cap pe partea dreapta, dureri în omoplat sau în muschiul romboid e posibil sa ai probleme cu ficatul, iar dacă ai grăsime dispusă preponderent în jurul taliei, chiar dacă nu ești supraponderal, cu siguranță este prezentă și pe ficat.. La început, ficatul sufera in tacere si nu se plange, însă ulterior cand nu-și mai poate face treaba corespunzător, apar simptomele și modificări ale analizelor de sange din cauza distrucției celulelor hepatice.

00:00 Intro
00:59 Functiile ficatului
02:32 Postul Intermitent
02:48 Renunta la zahar
03:07 Redu consumul de alcool
03:36 Colina
04:10 Glutationul
04:46 Diversifica sursele de hrana
05:10 Consuma alimente verzi

Ficatul este uzina organismului și are peste 500 de funcții cum ar fi: procesarea nutrientilor, producerea factorilor imunitari, reciclarea proteinelor si eliminarea compusilor toxici, metabolizarea hormonilor, echilibrarea rezervelor de energie: formarea de glicogen sau de glucoza.

Ficatul produce sarurile biliare din colesterol, iar acestea actioneaza ca un detergent ce dizolva grasimile din alimentatie, facandu-le mai usor digerabile. Cand ficatul este afectat, nu mai produce suficienta bilă, iar colesterolul se poate acumula în exces atat în sange cat si în vezica biliara. Tot din aceasta cauză, scade si absorbția vitaminelor liposolubile: A, E, D, K. cu următoarele consecințe: păr si piele uscate, furnicaturi si amorteli, deteriorarea vederii, imunitate scăzută, dificultăți de coordonare, slăbiciune musculară.

În ficat se produce si activarea hormonilor tiroidieni: T4 se transforma in T3, iar dacă ficatul nu funcționează bine, nu vei avea suficientă energie. Unii hormoni, precum cortizolul sau estrogenii sunt degradati tot în ficat și de aceea se pot acumula în exces. Cand ai cortizolul crescut este afectat sistemul imunitar, iar excesul de estrogeni poate cauza ginecomastie la barbati (adica cresterea sanilor) și la femei menstruatii abundente, neregulate și risc crescut de cancer ovarian.

1. În primul rând fa post intermitent. Ficatul are si el nevoie de o pauza de odihna.
2. Renunța la zahăr și la alimentele procesate care conțin în general foarte mult zahăr.
3. Redu consumul de alcool sau renunța total măcar pentru o perioada.
4. Colina este un nutrient important pentru integritatea membranelor celulare, sinteza ADN-ului, buna funcționare a sistemului nervos și a ficatului.
5. Glutationul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai ficatului care donează electroni moleculelor toxice instabile neutralizandu-le.
6. Diversifica sursele de hrană!
7. Consuma alimente verzi care sunt bogate in fibre, clorofila, vitamine, minerale si numeroși alți compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Grasimea de pe ficat poate dispărea in cateva luni, insa refacerea completa este un proces lent ce poate dura si pana la 3 ani.
.

DISCLAIMER

Acest material are doar scop informativ general, NU înlocuiește un examen medical propriu-zis și nu trebuie utilizat pentru diagnosticare și tratament. Vizionarea acestui material nu creează o relație medic-pacient între Dr. Cezar și Dumneavoastră. Înainte de a lua o decizie referitoare la sănătatea Dvs, solicitați întotdeauna sfatul unuia sau mai multor medici sau alți furnizori calificați de servicii medicale pentru a vă oferi soluții personalizate.

Dr. Cezar Amititeloaie, născut în anul 1981, absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Iași (2006), medic specialist cardiolog (2015), antreprenor, pasionat de nutriție, sport și psihologie, fondator al clubului de sănătate și sport Vivertine Iași. Anii de formare i-am petrecut în Institutele de Boli Cardiovasculare din Timișoara și Iași, în departamentele de primiri urgențe, ambulator, terapie intensivă, cardiologie intervențională și electrofiziologie. Adept al principiului primum non nocere - prima dată să nu faci rău - am ales să-mi dedic cariera prevenției, dorind să-i ajut pe oameni să-și îmbunătățească stilul de viață și să-și ia responsabilitatea sănătății în propriile mâini.


👨‍⚕ Dr. Cezar - Un cardiolog nonconformist,
pasionat de nutriție, sport și psihologie 💓

Programări consultații:
💓www.doctorcezar.ro💓
☎ +40 799 213 789
📧[email protected]
facebook.com/doctorcezar.ro
instagram.com/doctorcezar.ro
tiktok: doctorcezar.ro
.
.
.
Editare video
🎬Koolgraphy
☎ +40 742 300 805
📧[email protected]
facebook.com/koolgraphy
instagram.com/koolgraphy.ro

Комментарии

Информация по комментариям в разработке