Bilezik Göz Aşısı Nasıl Yapılır, Bilezik Göz Aşısı Ne Zaman Yapılır. Uygulamalı Anlatım (gözaşısı/5)

Описание к видео Bilezik Göz Aşısı Nasıl Yapılır, Bilezik Göz Aşısı Ne Zaman Yapılır. Uygulamalı Anlatım (gözaşısı/5)

Bilezik Göz Aşısı nasıl yapılır, bilezik göz aşısı ne zaman yapılır, bilezik göz aşısı yaparken nelere dikkat edilir, bilezik göz aşısı nın püf noktaları nelerdir, bilezik göz aşısı hangi aylarda yapılırsa daha iyi olur gibi sorularınıza bu videmuzda cevap bulacaksınız.

Ceviz ağaçlarında bilezik göz aşısı yaygın yapılan aşıdır. Sert ve yumuşak çekirdekli meyve türlerinde de tercih edilen aşıdır. Bilezik göz aşısı kışın don olaylarının yaşanmadığı yerlerde başarıyla uygulanır. Genel itibariyle bilezik göz aşısı bir yıllık fidan veya bir yıllık sürgünlerde tercih edilen aşıdır. Anaçta bilezik şeklinde göz çıkarılarak aşı yapıldığı için bilezik göz aşısı denilmiştir.

Bilezik göz aşısı ne zaman yapılır?
Bilezik göz aşısı genellikle ağustos başından eylül sonuna kadar kışın serin geçen yerlerde durgun göz aşısı şeklinde yapılır. Kışın sert geçen yerlerde ise sürgün göz aşısı şeklinde haziran sonu temmuz başından itibaren ağustos ayına kadar yapılabilir. Bilezik Göz aşılarının güz sonu kışa girmeden önce soğuğa ve dona maruz kalmaması için muhafazaya alınması faydalı olur.

Bilezik göz aşısı nasıl yapılır, göz aşısı yapılırken nelere dikkat edilir?
Bilezik göz aşısı sürgün göz aşısı yapılacaksa aşı yapılacak anaç aşı yerinin 3-5 cm üzerinden bir kaç yaprak ya da tek dal kalacak şekilde kesilmelidir. Durgun göz aşısı yapılacaksa da aşı yerinin 15 cm üzerinden bir kaç ufak dal kalacak şekilde tepe kesimi yapılmalıdır. Bilezik göz aşısı yapılırken gerek sürgün gerekse durgun aşıda aşı yeri altı ve üst kısmındaki gözler temizlenmelidir. Bilezik göz aşısında genelde çift ağızlı aşı bıçağı kullanılır. Bilezik göz aşısında öncelikle aşı yuvası açılıp, aşı yuvasından çıkan kabuk atılmaz. Anaçtan çıkartılan kabuk göz yuvaya takılana kadarki süreçte çıkartılan yerine su kaybı ve olumsuz koşullardan aşının etkilenmemesi adına eski yerine takılır. Bilezik göz aşısında göz çıkartıldıktan sonra, göz kısmının iç tarafından yer alan özlerden en az 2 tanesinin çıkarılan yerde bulunması gerekir. Yani düğme göz ve nokta gözün öz kısmının çıkarılan aşı gözünde yer alması yeterlidir. Boyunlu göz olsa da olur olmasa da. Bilezik göz aşısında aşı gözü yuvaya oturtulduğunda ya da yerine yerleştirildiğinde aşı gözünün arka kısmında birleşim yerinde 2-3 mm boşluk açıklık kalması genel itibariyle önerilir. Bırakılan bu boşluk aşının daha kuvvetli kaynaşmasını sağlar.

Bilezik göz aşısı nın tutup tutmadığı nasıl anlaşılır?
Bilezik göz aşısı yapıldığı tarihten itibaren 14-15 gün sonrasında aşı gözünde bulunan yaprak sapının düşmesiyle aşının tutup tutmadığı anlaşılır. Aşı yaprağının sapı kendiliğinden ya da ufak bir temasla kopuyorsa bilezik göz aşımız tutmuştur. Tuttuktan sonra aşı bağı çözülmelidir.

Yeni Videoları Kaçırmamak İçin:
https://www.youtube.com/c/hddoğa?sub_...

Üzüm Bağı ve Meyve Yetiştiriciliği:
   • Bağlarda İlkbahar Dönemi Yapılanlar, ...  
Şifalı Bitkiler ve Şifalı Meyvelerin Faydaları:
   • Ebegümeci Faydaları Nelerdir, Ebegüme...  
Aşı Çeşitleri:
   • Kalem Aşılarında Aşı Poşeti ve Aşı Ba...  
Budama Makasları ve Aşı Malzemeleri:
   • Aşı Malzemeleri Nelerdir,  Aşı Çantas...  
Havai Köklendirme:
   • Havai Köklendirme Nasıl Yerlerine Taş...  
Nasıl Yapılır:
   • Ocakbaşında Geleneksel Bazlama Yapımı...  
Doğayı Geziyorum:
   • Arıların İzinde, Kayalıklarda Doğal A...  
Tarım:
   • Nohut Patozu , Nohut Harmanı Nasıl Ya...  

Merhaba HD Doğa kanalı takipçileri, doğal taşlar bulma videoları, balık tutma (olta, ağ ve serpme ile balık tutma), kamp yapma (gece ve gündüz doğada kamp), doğa yürüyüşü, doğada yenilebilir bitkiler (mancar, tırşik otu, yılan yastığı, gavur pancarı, kekik, güvey otu, güvey çiçeği, güyeği çiçeği, madımak, karakavuk, semizotu, ısırganotu), koyun otlatma, çobanın bir günü, bitkilerin faydaları, ağaç ve bağ budama, bağ hastalıkları, bağlarda mildiyö hastalığı, bağlarda külleme hastalığı, bağlarda virüs hastalıkları, bağlarda yaprak kıvrılma hastalığı, aşı çeşitleri (yarma aşı, kalem aşısı, kabuk aşısı, çoban aşısı, dilcikli İngiliz aşısı, göz aşısı, yavsu aşı), topraklı havai köklendirme, havai köklendirme, sulu havai köklendirme, pekmez yapımı (üzüm toplama, çiğneme ve şıra aşaması, kaynatma, toprağı katma, dinlendirme ve kaynatma), doğada piknik gibi konuların videolarını hazırlayarak sizleri hem bilgilendirmek hem de sizlerin yorum ve bilgilerini alabilmek amacıyla kanalı açtım.

#bilezikgözaşısı #cevizbilezikgözaşısı #bilezikgözaşısıyapımı #bilezikgözaşısınasılyapılır #bilezikgözaşısınezamanyapılır #foryoupage #foryou #fyp #fypシ #keşfet #ankara #türkiye #türkey #güdül #beautiful #best #hddoğa #hddoga

Комментарии

Информация по комментариям в разработке