10 Alimente pentru RINICHI SANATOSI

Описание к видео 10 Alimente pentru RINICHI SANATOSI

Afli ce anume FACE RĂU rinichilor, dar și ce mănânci ca să îi PROTEJEZI.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm:    / pacientul20  

Textul a fost verificat și VALIDAT MEDICAL de Dr. Șerban Damian, nutriționist la Centrul Medical Superfit. Pe domnul doctor îl găsiți pe YouTube:    / superfitromania  
‪@DoctorDamian‬

Semne că mănânci prea multă sare:
   • 9 Semne că MĂNÂNCI prea multă SARE  

Rinichii, știți, sunt responsabili de filtrarea deșeurilor, eliberarea hormonilor care reglează tensiunea arterială, echilibrarea fluidelor din organism, producerea de urină și încă multe alte sarcini esențiale. Sunt mai multe moduri prin care aceste organe vitale pot fi deteriorate. Diabetul și hipertensiunea arterială sunt cei mai importanți factori de risc pentru bolile renale, dar nu sunt și singurii. Genetica, obezitatea, fumatul, sexul și vârsta pot crește, de asemenea, acest risc. Glicemia necontrolată și hipertensiunea arterială provoacă leziuni ale vaselor de sânge din rinichi, reducând capacitatea acestora de a funcționa optim. Când rinichii nu funcționează corect deșeurile se acumulează în sânge, inclusiv deșeurile din alimente. Prin urmare, este necesar ca persoanele care suferă de boli renale să urmeze o dietă specială. Restricțiile alimentare variază în funcție de nivelul de afectare a rinichilor. De exemplu, persoanele care sunt într-un stadiu incipient al bolii renale au restricții diferite față de cele cu insuficiență renală. Și deși restricțiile alimentare sunt diferite, se recomandă totuși ca toate persoanele cu boli renale să limiteze drastic aportul următorilor nutrienți:
Sodiu. Se găsește în multe alimente și este o componentă majoră a sării de masă. Rinichii afectați nu pot filtra excesul de sodiu, determinând creșterea nivelului său din sânge.
Potasiu. Una dintre funcţiile rinichiului este aceea de a regla nivelul de potasiu în sânge. Ceea ce este în plus, este eliminat. Atunci când rinichiul nu îşi poate îndeplini corect această funcţie, nivelul de potasiu din sânge creşte. Așa că pentru a evita acumulari periculos de mari, va trebui evitat sau limitat consumul alimentelor cu un conținut mare de potasiu.
Fosfor. Rinichii afectați nu pot elimina nici excesul de fosfor, mineral care se regăsește în multe alimente, nivelurile ridicate putând provoca deteriorari în organism.
Proteina. Este un alt nutrient al cărui aport ar trebui limitat în cazul persoanelor care suferă de boli renale, pentru că rinichii afectați nu pot elimina nici deșeurile din metabolismul proteinelor.
Tot petrecându-și anii, viața, cu nasul în studii și cercetări, oamenii de știință descoperă din ce în ce mai multe legături între bolile cronice și așa numitele „superalimente” care pot preveni sau proteja împotriva nedoritei oxidări a acizilor grași. Sigur, oxidarea este un proces normal pentru producerea de energie, dar oxidarea excesivă a grăsimilor și a colesterolului creează molecule cunoscute sub numele de radicali liberi care pot deteriora proteinele, membranele celulare și genele. Bolile de inimă, cancerul, boala Alzheimer, boala Parkinson și alte afecțiuni cronice și degenerative au fost legate de daunele oxidative. Alimentele care conțin antioxidanți pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la protejarea organismului, și multe dintre acestea sunt incluse în dieta persoanelor care suferă de boală cronică a rinichilor.


00:00 – 01:05 Un singur rinichi?
01:05 – 02:01 Riscul de BOALĂ RENALĂ
02:01 – 04:50 Nutrienți de EVITAT
04:50 – 05:24 Conopidă
05:24 – 05:50 Varză
05:50 – 06:29 Ardei gras roșu
06:29 – 07:04 Ceapă
07:04 – 07:41 Usturoi
07:41 – 07:50 Albuș de ou
07:50 – 08:22 Hrișcă
08:22 – 08:47 Afine
08:47 – 09:14 Merișoare
09:14 – 09:43 Ananas


Surse:
https://www.davita.com/diet-nutrition...

https://www.nephrocare.ro/pacienti/di...

#protectierinichi #boalarenala #rinichi
---
Facebook:   / pacientul20  
Instagram:   / pacientul2.0  
TikTok:   / _pacientul2.0  
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm:    / pacientul20  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке